Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα - Καστανίδης: Να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο! - Λοβέρδος: Δε συμφωνώ με το δίλημμα

- Ακόμα ένας υπουργός "τα βάζει" με την ίδια την κυβέρνηση
- "Ο λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη"
- "Η μείωση του ελλείματος πρέπει να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς"
- Πεταλωτής: "Οι υπουργοί έχουν πολιτική αυτοτέλεια»

Χθες ήταν η Λούκα Κατσέλη, η οποία είπε οτι ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο έγινε η περαίωση.

Σήμερα, ακόμα δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης βγαίνουν από "τ' αριστερα".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης συγκεκριμένων όρων του μνημονίου εκτιμώντας ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει ενδεχομένως να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο.

«Υπάρχει μια εμμονή όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ, όσο από την πλευρά της Ευρώπης να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013 μείωσης του ελλείμματος ... Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση... Όσο λοιπόν πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε», παρατήρησε ο κ. Καστανίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Με αφορμή το υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως αυτό εξηγείται μόνο με την εκδήλωση αμφισβήτησης ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού συστήματος προς το πολιτικό σύστημα.

«Είναι προφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, έχει πολλά ερωτήματα... ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση , άρα ... οι πολίτες δικαίως ή αδίκως λένε ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση», δήλωσε για το μήνυμα της κάλπης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει «για να αντιστοιχηθούμε προς το μήνυμα που μας στέλνουν οι εκλογείς».

«Εγώ λοιπόν είμαι της γνώμης ότι από την πλευρά της κυβέρνησης στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας με τους δανειστές μας, είναι να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του μνημονίου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρινίζοντας πως κάτι τέτοιο σημαίνει ότι «ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο η μείωση του ελλείμματος».

Εντύπωση προκαλεί και η διαφοροποίηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που σε δηλώσεις του τάχθηκε ανοιχτά κατά του διλήμματος που τέθηκε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πληθαίνουν έτσι οι φωνές και οι αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι διαφοροποιήσεις των κυβερνητικών στελεχών προκαλούν τριγμούς και προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, που όμως αρκέστηκε να τονίσει πως «οι υπουργοί έχουν πολιτική αυτοτέλεια και μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=50653&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου