Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ε. Καϊλή: ανοίγει θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ

«Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σ’ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε».

Αυτό ανέφερε....
μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στον ΒΗΜΑ 99,5 στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τα βασικά σημεία της οποίας παρατίθενται πιό κάτω:

Για τη νέα κυβέρνηση:
Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Νομίζω ότι το απαίτησαν οι συνθήκες, αλλά πρέπει σιγά-σιγά να μάθουμε σε μια κουλτούρα συνεργασίας πέρα από κομματικές γραμμές. Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σ’ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξη γι’ αυτήν την κυβέρνηση, αλλά βεβαίως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Για το αν πρέπει να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ:
«Έχω την αίσθηση ότι κλείνοντας 4 χρόνια, οι εσωκομματικές διαδικασίες κινούνται αυτόματα γι’ αυτά τα θέματα, τα οποία όμως θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες. Ίσως τώρα η άμεση προτεραιότητα, και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου. Πήραμε όμως και σκληρά μέτρα και έγιναν αλλαγές ή ανοίξαμε θέματα που θα έπρεπε να έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες

Για το αν πρέπει να τεθεί και ζήτημα ηγεσίας:
«Επειδή είναι πρόσφατα τα όσα συνέβησαν και η περιπέτεια του δημοψηφίσματος τραυμάτισε και τη χώρα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα φανεί και στο συνέδριο. Ίσως να τεθεί και τέτοιο θέμα. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μη βιαζόμαστε.
Έχετε δίκιο (σ.σ.: ότι η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου) και η επιλογή των συνεργατών βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί ή αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά. Θα μου επιτρέψετε, να προηγηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες».

Για το αν πρέπει να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές:
«Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει σε συνέδριο. Εάν σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε το χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί.»

Για το αν υπάρχουν προσεγγίσεις μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα:
«Με πολλούς συναδέλφους σκεφτόμαστε κοντά. Ειδικά για θέματα που αφορούν το συμφέρον και το μέλλον της χώρας. Θα σας πω ότι πολλές φορές έχω συναντήσει και συναδέλφους στο ίδιο κόμμα που δεν βρισκόμαστε κοντά ιδεολογικά και πολιτικά στο ίδιο μήκος κύματος, με πρόσφατο παράδειγμα τους εισηγητές του δημοψηφίσματος».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου