Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Οι 12 πιο απίστευτοι ανελκυστήρες στον κόσμο

Φουτουριστικοί, πανύψηλοι, άκρως ασυνήθιστοι και μοναδικοί, οι ανελκυστήρες που ακολουθούν χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία, έστω κι αν το “ταξίδι” διαρκεί μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τους!
 
 
Στοκχόλμη, Σουηδία
Η 20λεπτη διαδρομή με τη γυάλινη γόνδολα Skyview που μεταφέρει 16 επιβάτες στην κορυφή του εμβληματικού Ericsson Globe είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη θέα σε όλη την πόλη από ύψος 130 μέτρων.
 
 
 
 
 
Βερολίνο, Γερμανία
Ο ανελκυστήρας στο AquaDom ανεβαίνει στο εσωτερικό του 25 μέτρων ενυδρείου. Κατά την άνοδο, έχετε την ευκαιρία να δείτε πάνω από 100 διαφορετικά θαλάσσια είδη μέσα από τους γυάλινους τοίχους.
 
 
  
 
 
Όκλαντ, Ν. Ζηλανδία
Ο ανελκυστήρας του Sky Tower χρειάζεται μόλις 40 δευτερόλεπτα για να ανέβει στο παρατηρητήριο, στα 186 μέτρα. Από τους γυάλινους τοίχους του έχετε πανοραμική θέα στο λιμάνι της πόλης ενώ η εμπειρία είναι πιο συγκλονιστική αφού μέσα από το γυάλινο πάτωμά του, βλέπετε το έδαφος να απομακρύνεται καθώς ανεβαίνει.
 
 
  
 
 
Μιζούρι, ΗΠΑ
Η 4λεπτη διαδρομή με τις φουτουριστικές καμπίνες ως την κορυφή της 192 μέτρων αψίδας Gateway Arch είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές στον κόσμο γι'αυτό και είναι απαραίτητη η κράτηση εισιτηρίων για να αποφύγετε τις ουρές.
 
 
 
Φολκέρκ, Σκωτία
Ο τροχός του Falkirk είναι ουσιαστικά ένα “ασανσέρ” για βάρκες και μικρά πλοία. Κατασκευάστηκε για να ενώσει τα κανάλια Forth & Clyde Canal και Union, που έχουν υψομετρική διαφορά περίπου 24 μέτρων, και έτσι να μεταφέρει τα πλοία από το ένα κανάλι στο άλλο. Δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που απολαμβάνουν υπέροχη θέα στην εξοχή της Σκοτίας από τον ύψους 35 μέτρων τροχό.
 
 
 
 
 
Λίμνη Λουκέρνη, Ελβετία
Η θέα από τον ανελκυστήρα Hammetschwand, που λειτουργεί για πάνω από 100 χρόνια, ξεκινά από τη λίμνη Λουκέρνη για να φτάσει στις Άλπεις. Βρίσκεται στα 1132 μέτρα υψόμετρο και είναι ο ψηλότερος εξωτερικός ανελκυστήρας στην Ευρώπη που φτάνει στα 152 μέτρα. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αλλά είναι συγκλονιστική.
 
 
 
 
 
Λονδίνο, Αγγλία
Όχι ένας αλλά 12 εξωτερικοί ανελκυστήρες ανεβαίνουν στην κορυφή του διάσημου ουρανοξύστη της εταιρίας Lloyd's. Μπορεί οι εργαζόμενοι να βιάζονται να φτάσουν στα γραφεία τους, αλλά οι επισκέπτες απολαμβάνουν υπέροχη θέα στον Τάμεση και τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου από τους γυάλινους ανελκυστήρες.
 
 
  
 
 
Ταϊπέι, Ταϊβάν
Ο πολυφωτογραφημένος ουρανοξύστης Taipei 101 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο ως το 2010 που χτίστηκε το Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Θα φτάσετε στα παρατηρητήρια του 88ου και του 91ου ορόφου με τους γρηγορότερους ανελκυστήρες στον κόσμο (ανεβαίνουν με ταχύτητα 1χλμ./λεπτό) για να θαυμάσετε απίστευτη θέα στα πάρκα, τους ναούς και τους υπόλοιπους ουρανοξύστες της πόλης.
 
 
 
Λας Βέγκας, ΗΠΑ
Οι ανελκυστήρες του Luxor Hotel κλέβουν την παράσταση: ανεβαίνουν στο πολυτελές ξενοδοχείο-πυραμίδα με κλίση 39 μοιρών ακριβώς.
 
 
 
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Το Long Island City Business Center στο Queens διαθέτει έναν φαινομενικά συνηθισμένο και μάλλον αδιάφορο ανελκυστήρα. Όταν όμως ανοίξουν οι πόρτες και μπείτε στο εσωτερικό του μεταφέρεστε έναν άλλον κόσμο: πρόκειται για ένα κόκκινο δράκο από το σώμα του οποίου ξεπετάγονται τρισδιάστατα κεφάλια τεράτων.
 
 
  
 
 
 
Χουνάν, Κίνα
Ο γυάλινος ανελκυστήρας Bailong σκαρφαλώνει σε απότομη πλαγιά του πάρκου Zhangjiaji στα 326 μέτρα και είναι ο ψηλότερος και βαρύτερος εξωτερικός ανελκυστήρας στον κόσμο. Από τους γυάλινους τοίχους οι επισκέπτες απολαμβάνουν υπέροχη θέα στην καταπράσινη κοιλάδα που απλώνεται στα πόδια τους.
 
 
 
Στουτγάρδη, Γερμανία
Το εμβληματικό κτίριο του μουσείου της Mercedes-Benz κρύβει στο εσωτερικό του όχι μόνο 125 χρόνια ιστορίας της αυτοκίνησης αλλά και φουτουριστικούς ανελκυστήρες που μοιάζουν με μεταλλικές κάψουλες. 
 
 
 
 
 
(arttravel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου