Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου

Βενετία, Ιταλία
Δεν χρειάζεται συστάσεις. Η Γαληνότατη είναι από τις πιο αγαπημένες πόλεις των ερωτευμένων. Ειλικρινά, τι θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από μια βαρκάδα με μια αυθεντική γόνδολα, o οδηγός της οποίας μάλιστα θα μουρμουρά το La Vita e Bella;

 

Βαρκελώνη, Ισπανία
Δεν είναι προφανές πως πρόκειται για μια ρομαντική πόλη με την παραδοσιακή έννοια. Αλλά, αν κάποιος έχει δει το Vicky, Cristina, Barcelona θα καταλάβει τους λόγους που μπήκε σε αυτή τη λίστα. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι γεμάτη πάθος. Πάθος που μπορεί να σας οδηγήσει σε ακραία πράγματα, όπως μια βόλτα με αερόστατο.  Σε όλα αυτά προσθέστε τη ελαφριά μέθη από τη σαγκρία και τα εξαιρετικά θαλασσινά που εδώ ξέρουν να τα μαγειρεύουν όσο χρειάζεται για να κρατούν όλη τη γεύση και το άρωμα της θάλασσας μέσα τους.


Φλωρεντία
Πανσέληνος πάνω απ' τον Άρνο, με φόντο τον αναγεννησιακό ορίζοντα της Φλωρεντίας. Πόλη χωρίς αμφιβολία ιδανική για ερωτευμένους, αλλά και για εραστές της τέχνης. Όπου και να κοιτάξει κανείς δύσκολα να βρει να δει κάτι άσχημο. Κάτι που δεν θα του αρέσει. Κάτι που δεν θα του προκαλέσει το συναίσθημα ότι θέλει να ακουμπήσει σε έναν ώμο για να συνειδητοποιήσει την τόση ομορφιά.
 
 
 
Κιότο, Ιαπωνία
Εδώ, αν έρθετε με το ταίρι σας θα έχει νόημα μονάχα αν μείνετε σε ένα παραδοσιακό ριοκάν, να κάνετε πικνικ τους υπέροχους Βοτανικούς Κήπους που καλύπτονται χιλιάδες σπάνια φυτά και πανέμορφα λουλούδια. Από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ για να κάνουν πρόταση γάμου σε ένα από τα παγκάκια του. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν. 
 
 
Μπριζ, Βέλγιο 
Οι ερωτευμένοι περπατούν χέρι χέρι σε αυτή η πόλη. Δίνουν φιλιά στα κανάλια και τις λίμνες με τους κατάλευκους κύκνους, στα μεσαιωνικά καλντερίμια, στα πύργους που μοιάζουν να κατοικούνται ακόμα από πριγκίπισσες και ιππότες, στα χρωματιστά σπιτάκια, στους πανύψηλους καθεδρικούς με τα μπαρόκ αγάλματα. Και όταν αποκάμουν από τη βόλτα κλείνουν ρομαντικό δείπνο σε ένα κουκλίστικο μπιστρό για βάφλα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
 
 
  

 
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Μυστηριώδης και σαγηνευτική, ράθυμη αλλά και ζωηρή, η Λισαβόνα ξεκουράζει το κορμί της πάνω σε επτά λόφους, στολίζει τις προσόψεις των κτιρίων της με περίτεχνα γαλαζωπά πλακίδια azulejos και σκαρφαλώνει σε συνοικίες-όνειρο με παλιομοδίτικα ξύλινα τραμ που αγκομαχούν στις ανηφοριές. Μεθάει τους ερωτευμένους µε κρασί Porto και ευωδιές από φρέσκο ψάρι. Αφήστε το ένστικτο να σας οδηγήσει στα σοκάκια της «in» συνοικίας του Bairro Alto και σε γωνιές της Alfama όπου θα ακούσετε το κουβεντολόι που στήνουν στα παράθυρα οι γειτόνισσες απλώνοντας μπουγάδα. Η αισθαντική μυρωδιά της και η μελαγχολία που γέννησε τα fados και την ποίηση του Πεσόα μάς μένει για καιρό αφού φύγετε από κοντά της.
 
 

Ρώμη
Μπροστά στη Fontana di Trevi κάνουν και οι δύο ευχή και πετάνε το κέρμα στο σιντριβάνι. Και οι δυο εύχονται αυτό που ζουν εκείνη τη στιγμή να κρατήσει για πάντα. Περνούν το βράδυ πίνοντας κόκκινο κρασί στις τρατορίες του Trastevere, φιλιούνται στα σοκάκια του και στις γέφυρες του Τίβερη και παίζουν κρυφτό γύρω από τα αναγεννησιακά αγάλματα. Αυτά κάνουν οι ερωτευμένοι στη Ρώμη. 




Monte Carlo, Μονακό
Ο γάμος του Πρίγκιπα του Μονακό με την Γκρέις Κέλι έχει ποτίσει τούτη τη πόλη με αθεράπευτο ρομαντισμό. Κάποιοι το επιλέγουν γιατί μπορεί να συνδυάσουν το τελευταίο με αδρεναλίνη και extreme sports. Το tax-free πριγκιπάτο των Μονεγάσκων είναι γνωστο άλλωστε πως προσφέρει στους επισκέπτες του έντονες συγκινήσεις, υψηλή γαστρονομία και τα πιο εκλεπτυσμένα nightclub στον πλανήτη. 


Παρίσι, Γαλλία
Εδώ θα μπορούσε να έχει γεννηθεί ο έρωτας. Σε ένα ποταμόπλοιο του Σηκουάνα με soundtrack τη φωνή της Edith Piaf και τα θαμπά κίτρινα φώτα φωτίζουν αχνά τα σκοτεινά νερά του ποταμού. Όσοι έρχονται να προσκυνήσουν τη χάρη του κάνουν βόλτες στα σοκάκια, ζουν παθιασμένες νύχτες τραγουδώντας φωναχτά στις γέφυρες, δίνουν μακρόσυρτα φιλιά στο Pont des Arts, παίζουν κυνηγητά στη Μονμάρτη και κάνουν κράτηση για ρομαντικό δείπνο σε μια φεγγαρόφωτη νυχτερινή κρουαζιέρα στο Σηκουάνα. Στο Παρίσι δεν χωρίζει ποτέ κανείς.


(arttravel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου