Μία εποχή άγριας λιτότητας το κράτος διατηρεί 5 κανάλια όχι κερδοφόρα και τα οποία πληρώνουν οι έλληνες πολίτες.
Τη συγχώνευση των πέντε δημόσιων καναλιών σε ένα ή δύο προτείνει με την έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Προβόπουλο να προτείνει μία τέτοια λύση για να μειωθεί το έλλειμμα.Σύμφωνα με την έκθεση οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί- ΕΤ1, ΕΤ3, ΝΕΤ, Πρίσμα και το Κανάλι της Βουλής- είναι εξαιρετικά πολλά μέσα ενημέρωσης για μία χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας, αλλά όπως επισημαίνεται έχει υπεράριθμο προσωπικό και με εξαιρετικά υψηλό κόστος και μάλιστα πολλαπλάσιο των ιδιωτικών σταθμών.
Με βάση αυτό ο κ. Προβόπουλος στην ουσία προτείνει να συγχωνευτούν όλοι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σε έναν ή το πολύ, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να αναδιοργανωθούν έτσι ώστε το κόστος λειτουργίας τους κατά 70% να καλύπτεται από έσοδα από διαφημίσεις, όπως στην περίπτωση των ιδιωτικών καναλιών.
Σχετικά από τα έσοδα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα κρατικά κανάλια, προτείνει ο κ. Προβόπουλος να διατίθονται όλα αυτά τα χρήματα για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Πέρα από τα κρατικά κανάλια στην έκθεση προτείνεται η αναστολή δραστηριοτήτων για διάφορους φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για τουλάχιστον μία πενταετία, ενώ ζητά και την κατάργηση ή την συγχώνευση πολλών από τα 5.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που επιδοτούνται από τον προϋπολογισμό, χωρίς να έχουν καν αντικείμενο δράσης.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=48714&catid=12
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου