Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Είχε... Μήτρογλου!

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Λεωφόρου 1-0. Ο Κώστας Μήτρογλου με ένα γκολ στο 90’ πήρε τη σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό, που παρά την τεράστια διαφορά στο ρόστερ, τον κοίταξε στα μάτια. 


Ο μόνιμος σκόρερ των «ερυθρόλευκων», έμοιαζε εξουδετερωμένος από τον Σίλντενφελντ, όμως στη μία και μοναδική φορά που τον «έχασε» το πλήρωσε.

Καλός και μαχητικός ο Παναθηναϊκός, το πάλεψε, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Μπεργκ και Φιγκερόα, αλλά κρατάει την προσπάθεια και το καλό διάβασμα του αντιπάλου από τον Αναστασίου.

Οι Πειραιώτες παίρνουν το τρίποντο, πάνε να παίξουν με Μπενφίκα και κρατούν απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχονται σε μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ματς:


Πάθος, δύναμη, θέληση, μαχητικότητα, είναι τα στοιχεία που περιμένεις να δεις σε ένα ντέρμπι. Έτσι και σε αυτό στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν τα παραπάνω. Καλά διαβασμένοι και οι δύο προπονητές, κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Μήτρογλου «έφαγε»… πόρτα από τον Καπίνο στην πρώτη καλή στιγμή, ενώ ο Μέντες, δαπάνησε λίγο αργότερα μια φάση που και το βράδυ στο σπίτι του θα πρέπει να «χτυπάει» το κεφάλι του στον τοίχο.

Από εκεί και πέρα, οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν καμία δυσκολία. Η κατοχή ήταν ελαφρά υπέρ του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» όμως έμοιαζαν «μπλοκαρισμένοι» δημιουργώντας έναν συνωστισμό στη χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ να παίζουν πολύ κεντρικά, αφήνοντας «ορφανά» τα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα δεν είχε τη συνεννόηση που θα ήθελε ο Μίτσελ, με τον Μήτρογλου, την στιγμή που κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τον Μπεργκ και τον Φιγκερόα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τους δύο τεχνικούς, αρχικά να μην αλλάζουν κάτι, αλλά στη συνέχεια να έρχονται οι πρώτες κινήσεις από την σκακιέρα. Ο Μίτσελ, προσπάθησε να φέρει… φρέσκα πόδια στο γήπεδο, πέρασε Γιαταμπαρέ και Βάις σε σύντομο διάστημα αποσύροντας τους Κάμπελ και Σαβιόλα, χωρίς όμως να αλλάξει δραματικά η κατάσταση, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ανεβασμένος και κυρίως πιο επικίνδυνος. Αν ο Φιγκερόα είχε καταφέρει να κάνει γκολ, την υπέροχη πάσα του Μέντες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, όμως αστόχησε.

Τα λεπτά κύλησαν, ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ του Καπίνο. Αυτό, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, όμως την μοναδική φορά που ο Σίλντενφελντ «έχασε» από τα μάτια του τον Μήτρογλου, οι «πράσινοι» το πλήρωσαν. Ο «πιστολέρο» του, «χτύπησε» και πάλι και «πάγωσε» τη Λεωφόρο και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα Πράνιτς, Μέντες, Λαγός (73’ Αμπεΐντ), Φιγκερόα (85’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Καρέλης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (91’ Εντιγκά), Κάμπελ (62’ Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα (66’ Βάις), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μεντζανί.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Καρατζίκας (Αθηνών)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης» 
(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου