Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Washington Times: Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι ούτε ναζί, ούτε φασίστες - Είναι μια ομάδα από αλήτες που βιαιοπραγούν

Washington Times: Οι χρυσαυγίτες δεν είναι ούτε ναζί, ούτε φασίστες- Είναι μια ομάδα από αλήτες που βιαιοπραγούν
Για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» και την άνοδο του κόμματος αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Washington Times, η οποία κάνει λόγο για «πολιτική τύφλωση» στην Ελλάδα που είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή.


Σε δημοσίευμα τους, οι Washington Times αναφέρονται στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και την είσοδο πολλών κομμάτων στη Βουλή όπως των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και την εκτίναξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξουν εν τέλει στην είσοδο της Χ.Α. στο Κοινοβούλιο σχολιάζοντας:

«Ηταν το κόμμα το οποίο τράβηξε τα βλέμματα των παρατηρητών. Έχουν αποκαλέσει την Χρυσή Αυγή με ότι όνομα υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, όπως ''ακροδεξιούς εξτρεμιστές'', ''νεοναζί'', ''φασίστες'', ''νεοφασίστες'' και ''απολυταρχικούς''. Στην πραγματικότητα αυτό το κόμμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ομάδα αλητών οι οποίοι πολύ συχνά έχουν συμμετάσχει σε βίαιη δραστηριότητα και εξεγέρσεις στην Ελλάδα».

«Κανείς δεν θα δακρύσει εάν καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες»

Στη συνέχεια, οι Washington Times αναφέρονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών και στελεχών του ακροδεξιού κόμματος, επισημαίνοντας πως εάν καταδικαστούν «κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Χρυσής Αυγή στο πολιτικό σκηνικό. Τα συστημικά κόμμα της Ελλάδας και όχι μόνο, δεν θα δακρύσουν», ενώ μάλιστα χαρακτηρίζουν το νεοναζιστικό μόρφωμα ως «μια πολιτική τύφλωση την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των λογικών προσωπικοτήτων της Δεξιάς πρέπει να ασχολούνται μαζί της από καιρό σε καιρό» και κάνουν αναφορά στους ύμνους της Χ.Α. για τον Ιωάννη Μεταξά και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τι πρέπει να κάνουν τα συντηρητικά κόμματα

Παράλληλα, οι Washginton Times σημειώνουν πως τα συντηρητικά κόμματα της Ελλάδας πρέπει να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να «αφαιρέσουν μόνιμα την ''στάμπα'' του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής. Αυτό μπορεί να γίνει με την υποστήριξη δεξιόστροφων πολιτικών και ιδεών, όπως η μικρότερη κυβέρνηση, χαμηλότερη φορολογία, περισσότερα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, τα οποία θα βοηθήσουν την χώρα να πετύχει μερική οικονομική σταθερότητα και επιτυχία».

Κλείνοντας, η αμερικανική εφημερίδα εκτιμά πως «οι Ελληνες συντηρητικοί θα αποδείξουν πως η Χρυσή Αυγή ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα το οποίο εν τέλει κατέληξε να ντροπιάσει το έθνος τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου