Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

To μπέικον βλάπτει την ανδρική γονιμότητα

Όσοι άντρες θέλουν να αποκτήσουν απογόνους, θα πρέπει να αφαιρέσουν από το πιάτο τους τα αλλαντικά κυρίως το μπέικον και να προσθέσουν ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος


Όσοι άντρες θέλουν να αποκτήσουν απογόνους, θα πρέπει να αφαιρέσουν από το πιάτο τους τα αλλαντικά κυρίως το μπέικον και να προσθέσουν ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος.

Επιστήμονες από το Χάρβαρντ δηλώνουν ότι, αρκεί μία φέτα μπέικον για να βλάψει την ανδρική γονιμότητα σε αντίθεση με τα  ψάρια όπως ο μπακαλιάρος, που τη βελτιώνουν. Έρευνα που διεξήχθη σε 156 άνδρες οι οποίοι δυσκολεύονταν να κάνουν παιδί με την σύντροφό τους έδειξε ότι η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα του σπέρματος.

Οι άνδρες που κατανάλωναν συστηματικά επεξεργασμένο κρέας παρουσίαζαν μειωμένες ποσότητες φυσιολογικού σπέρματος σε σχέση με τους άνδρες που δεν προτιμούσαν τροφές όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και ο κιμάς.

Κατά μέσο όρο, όσοι άνδρες έτρωγαν λιγότερο από μία φέτα μπέικον σε καθημερινή βάση είχαν καλύτερο σπέρμα σε ποσοστό 30% σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες επεξεργασμένου κρέατος.

Παράλληλα, όσοι κατανάλωναν μία μερίδα λευκό ψάρι 2-3 φορές την εβδομάδα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου