Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Άρση ασυλίας Παναγιώταρου και Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Μελιγαλά ζητά η Εισαγγελία

Προκειμένου να δικαστούν για τα γνωστά επεισόδια με το Δήμαρχο Οιχαλίας - Αντιμετωπίζουν  την κατηγορία της παράνομής βίας

 

Αίτημα για  άρση της ασυλίας και πάλι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή.

Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας ζητά την άρση της ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη, κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας Καλαμάτας, προκειμένου να δικαστούν για τα γνωστά επεισόδια με το Δήμαρχο Οιχαλίας (Μελιγαλά Μεσσηνίας) Φίλιππο Μπάμη. Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά, αντιμετωπίζουν  την κατηγορία της παράνομης βίας.

Στα μέσα του περασμένου μήνα κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τα θύματα της Πηγάδας, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, ο Ηλίας Παναγιώταρος επιτέθηκε στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, από τον οποίο άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια αποκαλώντας τον «καραγκιόζη». Ο Δήμαρχος, αλλά και  αρκετοί παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, αποχώρησαν από την εκδήλωση. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε  Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος αφού χαρακτήρισε γενοκτονία τα γεγονότα στο Μελιγαλά την περίοδο του εμφυλίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  «αυτοί που μας κυβερνούν είναι προδότες της πατρίδας».

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτήρισε τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα «κοπρόσκυλα», ενώ αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, «παχύδερμο», προσθέτοντας ότι  όταν βρέθηκαν οι δυο τους πρόσωπο με πρόσωπο «προσπαθούσε να μπει κάτω από το έδρανο, αλλά δεν χωρούσε».

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου