Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Mercedes: Ρύθμιση στον κινητήρα της Renault είναι το μυστικό των Red Bull και Lotus

Σε μια έξυπνη χαρτογράφιση του κινητήρα της Renault υποψιάζεται η Mercedes πως οφείλεται η ανωτερότητα των Red Bull και Lotus.

Με τις ελπίδες της Mercedes για την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών να εξανεμίζονται, η γερμανική ομάδα έχει τη δική της θεωρία για τον λόγο που ο στόχος της δεν επετεύχθη. Οι ομάδες με κινητήρες της Renault κατέκτησαν τις θέσεις του βάθρου στους τελευταίους δύο αγώνες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει ότι η Red Bull και η Lotus έχουν ένα πλεονέκτημα χάρη σε κάποια ειδική χαρτογράφιση του κινητήρα σε συνδυασμό με το σύστημα εξόδου των καυσαερίων.

"Αυτό που βλέπουμε είναι ότι από τη Σιγκαπούρη και μετά, η Red Bull έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μετά, στην Κορέα, και η Lotus κέρδισε σε χρόνο περίπου 0,2 – 0,4 δευτερόλεπτα", δήλωσε ο Aυστριακός. "Το ερώτημα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι τι έχουν κάνει στη χαρτογράφιση του κινητήρα. Υπάρχει εκεί κάτι;" πρόσθεσε.

H νόμιμη χρήση ενός συστήματος που επεμβαίνει στην τροφοδοσία του κινητήρα, αρκετές φορές έχει παρουσιαστεί ως στοιχείο πως στη Red Bull παράνομα υπάρχει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης

Κατά τον T. Wolff, η υπεροχή των Red Bull και Lotus είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την ομάδα του που θέλει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ωστόσο, όπως επισήμανε είναι πολύ δύσκολη η απόφαση για το αν η Mercedes θα πρέπει να απαντήσει αυτή τη στιγμή στην υπεροχή των δύο ομάδων, θυσιάζοντας πόρους από το πρόγραμμα εξέλιξης του 2014.
 
(auto.in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου