Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μιχελάκης: Δεν ταυτίζω τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή

Για την «θεωρία των δύο άκρων» και για την τροπολογία διακοπής χρηματοδότησης των κομμάτων στελέχη των οποίων διώκονται για εγκληματικές πράξεις μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.


Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑfm, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως και παλαιότερα είχε καταγγείλει ακραίες συμπεριφορές από τον χώρο της αντιπολίτευσης, ωστόσο όπως διευκρινίζει «το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν ακραίοι και ακραίες συμπεριφορές, από μεμονωμένα στελέχη» και ξεκαθάρισε πως δεν ταυτίζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια ωστόσο, άσκησε κριτική στην Κουμουνδούρου όσον αφορά την επίμαχη τροπολογία, τονίζοντας πως «στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που τελούν υπό δικαστική κρίση, έχουμε βάλει δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Το ένα αφορά την εγκληματική δραστηριότητα και το άλλο την τρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μόνο το ένα άρθρο, αυτό για την εγκληματική δραστηριότητα. Τι φοβάται; Γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που θέλει να δεχθεί ότι η τρομοκρατική δραστηριότητα είναι προς συζήτηση».

Κλείνοντας, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαράς, δηλώνοντας: «Μίλησε για τις Σκουριές και αν θυμάστε το βίντεο, ήταν κάποιοι με κουκούλες που έβαλαν φωτιά, απειλούσαν και πυροβολούσαν. Και λέμε ότι αυτό δεν είναι μία μορφή βίας, την οποία πρέπει να καταδικάσεις χωρίς αστερίσκους; Ένα δεύτερο που λέμε, δεν είναι εγκληματική δράση αυτή αυτών που έβαλαν φωτιά στη Μαρφίν; Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι τρομοκρατική δράση.»

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου