Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Δένει» το κατηγορητήριο: Εμπλοκή του Γιάννη Λαγού στην επίθεση στο Πέραμα δείχνει η δικογραφία

«Δένει» το κατηγορητήριο: Εμπλοκή Λαγού στην επίθεση στο Πέραμα δείχνει η δικογρΚλειδί για την στήριξη του κατηγορητηρίου εις βάρος στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να αποτελέσει και η δικογραφία για την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.



Εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στην υπόθεση του Περάματος η δικογραφία δείχνει εμπλοκή στελεχών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη του κόμματος στην περιοχή.

Ο Πανταζής παραδόθηκε στις Αρχές την Πέμπτη, ενώ οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι: συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία,εξύβριση,διακεκριμένη φθορά και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στη δικογραφία του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος προκύπτει εμπλοκή του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.

Στη δικογραφία τονίζεται, ακόμη, ότι το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, ώρες μετά την επίθεση, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες ότι τα κοντάρια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είχαν αποθηκευτεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικοί, μαζί με εισαγγελέα βρέθηκαν στα γραφεία για να πραγματοποιήσουν έρευνα, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο ο Γιάννης Λαγός ο οποίος έσπρωξε και έβρισε τους αστυνομικούς απαγορεύοντας στον κλειδαρά να αλλάξει την κλειδαριά.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου