Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Όλη η απολογία Παναγιώταρου

Απολογίες καρμπόν με μικρές διαφοροποιήσεις είναι οι περισσότερες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος στην απολογία του επαναλαμβάνει όπως και οι συνάδελφοί του ότι η δίωξή του έχει πολιτικά κίνητρα, δεν ξέρει τίποτα για το ναζισμό και τον Χίτλερ και στηρίζει τον Γιώργο Γερμενή για την φράση "εγέρθητι".







Ο Ηλίας Παναγιώταρος ξεκινά την απολογία του λέγοντας ότι η εις βάρος του ποινική δίωξη στηρίζεται σε καθαρά πολιτικά κίνητρα και σε καμία περίπτωση σε επιλήψιμα ποινικά γεγονότα.

"Αντιθέτως", λέει, "έχω πέσει θύμα πολιτικής βίας πολλάκις. Εγω προσωπικά έχω πέσει θύμα μαχαιρώματος μου έχουν κάψει το αυτοκίνητο με εμπρηστική ενέργεια."

Ο κ. Παναγιώταρος ερωτάται για την δικογραφία στην οποία περιέχεται το καταστατικό της Χρυσής Αυγής αλλά και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο τιτλοφορούμενο Πρωτεσίλαος όπως και οι άλλη συλληφθέντες.

Το αποκαλεί υποτιθέμενο καταστατικό και λέει ότι είναι δημιούργημα φαντασίας του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά τον οποίο χαρακτηρίζει αναξιόπιστο.
Για το έγγραφο Πρωτεσίλαος λέει ότι το βλέπει για πρώτη φορά στην ζωή του και την πλεον των 20 ετών παρουσία του στην Χρυσή Αυγή.
Όταν ερωτάται για το περίφημο "εγέρθητι" του βουλευτή Γιώργου Γερμενή λέει:

"Ηταν αυτόβουλη ενέργεια του κ. Γερμενή η οποία δικαιολογείται λόγω της υπερβολικής έντασης και αγανάκτησης που υπήρχε από μέρους της Χρυσής Αυγής και των πολλών στελεχών ξεχωριστά για την λασπολογία, συκοφαντία και απαράδεκτη συμπεριφορά των δημοσιογράφων απέναντι στην Χρυσή Αυγή σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου."


Όταν ερωτάται εαν το κόμμα του έχει ναζιστικά χαρακτηριστικά και ιδεολογική ή άλλη σχέση με τον Χίτλερ απαντά:
Καταρχάς έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως κάθε έλληνας πολίτης και όχι μόνο. Λέει επίσης ότι δηλώνουν έλληνες εθνικιστές και ότι η απόδοση τιυ χαρακτηρισμού ναζιστή είναι στα πλαίσια της μαύρης προπαγάνδας των πολιτικών τους αντιπάλων. 

Όταν ερωτάται για ύπαρξη αγημάτων αναφέρεται στην υπόθεση του Μελιγαλά λέγοντας ότι ενας μικρός αριθμός ατομων, περίπου 30 λειτούργησαν κατ αυτό τον τρόπο αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία λόγω της αδυναμίας συντονισμού των μελών του. 

Λέει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρικτές και όχι μέλη.

Επαναλαμβάνει όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε δικογραφίες με αξιόποινες πράξεις οι οποίες αποδίδονται σε προσκείμενους στην Χρυσή Αυγή.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν μηχανοκίνητες ομάδες αλλά ούτε και ομάδες ανηλίκων.

Καταλήγει λέγοντας ότι δεν έχει καταλάβει για ποιό λόγο έχει συλληφθεί. "Είμαστε πεντακάθαροι σαν διαμάντι και εγώ και η Χρυσή Αυγή."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου