Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΠΡΟΣΕΧΩΣ… ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 113'

FOOL’S GOLD. Αμερικανική ταινία του Άντι Τέναντ, με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Κέιτ Χάντσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ένα κυνήγι θησαυρού που χαρακτηρίζεται περισσότερο από δράση παρά από σεναριακό σασπένς και διανοουμενίστικο αυτοσαρκασμό. Ένα θρυλικό ναυάγιο του 18ου αιώνα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον διαζευγμένο τυχοδιώκτη Μπεν Φίνεγκαν (ο οποίος το χρησιμοποιεί για να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του) και τον πρώην μέντορά του, ο οποίος έχει εξαπολύσει διάφορους γκάνγκστερ προκειμένου να βρουν εκείνοι το θησαυρό για λογαριασμό του.

Το θέαμα είναι αρκετά διασκεδαστικό ανά στιγμές χάρη στο κωμικό πνεύμα του Φίνεγκαν (Μάθιου ΜακΚόναχι), ο οποίος δεν μοιάζει να παίρνει και πολύ στα σοβαρά ούτε τον εαυτό του ούτε τον κίνδυνο στις συμπλοκές του.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

STAR 02.30
Θρίλερ, 1994 (Έγχρ.) 128'

DISCLOSURE. Αμερικανική ταινία του Μπάρι Λέβινσον, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Ντέμι Μουρ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ένα στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας χάνει την προαγωγή που επιθυμούσε και ανακαλύπτει πως το νέο του αφεντικό είναι η γυναίκα με την οποία είχαν παλιότερα θυελλώδη δεσμό. Όταν αποκρούει τις ερωτικές προκλήσεις της, εκείνη τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ταινία, που βασίζεται σε μπεστ σέλερ του Μάικλ Κράιτον, έχει τη δομή αστυνομικού θρίλερ μυστηρίου, με την ένταση να κορυφώνεται καθώς εξελίσσεται η δράση και τα πράγματα αποδεικνύονται πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι είναι φαινομενικά.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου