Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κατεβάζουν ρολά Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολυτεχνείο

Δεν θα εγγράφουν φοιτητές, δεν θα διεξάγουν εξετάσεις και δεν θα ορκίζουν πτυχιούχους - Προαναγγέλλουν προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους


Εν αναμονή της έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων  Παιδείας Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη διαθεσιμότητα 1.349 υπαλλήλων 8 Πανεπιστημίων,  που αναμένεται σήμερα,τα Πανεπιστήμια Αθηνών και το Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανακοίνωσαν την αναστολή της λειτουργίας τους.

Προβλήματα δημιουργούνται στις εγγραφές των πρωτοετών που δεν έχουν αρχίσει,αλλά και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος και την επανασύγκληση της Συγκλήτου την Τετάρτη 25/9/2013 στις 10:00 για να επανεκτιμήσει την κατάσταση, αποφάσισαν τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, εξαιτίας της διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων, ενώ:

1. Ενέκρινε την προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων σε σχέση με τις διοικητικές αποφάσεις, με τις οποίες πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, με άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως, αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου και αναγκαίου ενδίκου μέσου και βοηθήματος κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων ή με άλλον τρόπο θα επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

2. Εξουσιοδότησε τον Πρύτανη να επιλέξει το κατάλληλο Νομικό Επιτελείο, να παράσχει σε αυτό τις αναγκαίες πληροφορίες και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη στο πλαίσιο της πιο πάνω εντολής.

3. Θα  επιδιώξει το  συντονισμό των νομικών του ενεργειών με εκείνες των νομικών υπηρεσιών του ΕΚΠΑ. Την ίδια ώρα με απόφασή της η Σύγκλητος του  Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στην Ανώτατη Ακυρωτική Δικαιοσύνη καθώς διαπιστώνεται πλέον η «αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών»

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου