Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ιράκ: Τουλάχιστον 31 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν κυρίως σε σιιτικές περιοχές, ανέφεραν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.


Συνολικά σημειώθηκαν 10 επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και τρεις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σε δρόμους διαφόρων περιοχών της χώρας.

Στη Χίλα, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Στην Κουτ εξερράγησαν τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα -ένα κοντά σε δημοτικό σχολείο και ένα άλλο δίπλα σε ένα εστιατόριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν 31, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στους δρόμους της πόλης Μπακούμπα έχουν διανεμηθεί τις τελευταίες ημέρες φυλλάδια μιας οργάνωσης που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και ζητά από τους κατοίκους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί κινδυνεύουν να σκοτωθούν.

Τα βίαια επεισόδια της Κυριακής έρχονται μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 πολίτες.

Μία από τις νέες επιθέσεις είχε στόχο ομάδα ανθρώπων που κατευθυνόταν στο νεκροταφείο για την κηδεία ενός συγγενή τους που σκοτώθηκε το Σάββατο Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις της Κυριακής, οι οποίες μοιάζουν συντονισμένες, ωστόσο φέτος έχουν αυξηθεί τα χτυπήματα από σουνίτες ισλαμιστές και την Αλ Κάιντα.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου