Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη για 40 χρόνια το «Μακεδονία Παλλάς»

Στην κοινοπραξία LLC Atlantis Pak, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, περνά για τα επόμενα 40 χρόνια η διαχείριση και λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη.


Η εταιρεία White & Black του Ιβάν Σαββίδη, επικράτησε και στον διαγωνισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την μακροχρόνια μίσθωση του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ωστόσο, αυτή τη φορά συνεργάζεται -σε κοινοπραξία- με τον όμιλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Aldemar του επιχειρηματία Νίκου Αγγελόπουλου, που θα έχει την ευθύνη για το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου.

Η κοινοπραξία LLC Atlantis Pak, αναδείχθηκε νικήτρια-πλειοδότης στο διαγωνισμό για το «Μακεδονία Παλλάς», καθώς προσέφερε το υψηλότερο ετήσιο μίσθωμα, ύψους 1.780.000 ευρώ (148.330 ευρώ το μήνα). Η άλλη προσφορά που κατατέθηκε για το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, προερχόταν από τον όμιλο του επιχειρηματία Κ. Στέγγου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται, ότι παράλληλα με το ετήσιο μίσθωμα, η κοινοπραξία στην οποία περνά το «Μακεδονία Παλλάς» θα καταβάλλει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ποσοστό από τον ετήσιο τζίρο του ξενοδοχείου. Το ποσοστό αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 8% και 12%. Συγκεκριμένα, για ετήσιο τζίρο 7 έως 11 εκατ. ευρώ, στο ΙΚΑ θα αποδίδεται το 12% του κύκλου εργασιών. Εάν ο τζίρος κυμαίνεται μεταξύ 11 και 15 εκατ. ευρώ, στο ΙΚΑ θα αποδίδεται το 10%, ενώ για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 15 εκατ. ευρώ, το ποσοστό που θα καταβάλλεται στο Ιδρυμα θα είναι 8%.

Επίσης, η κοινοπραξία δεσμεύεται για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ μέσα στα πρώτα 2,5 χρόνια (30 μήνες) λειτουργίας του ξενοδοχείου υπό τη δική της διαχείριση.

Η σύμβαση εκμίσθωσης του «Μακεδονία Παλλάς» θα έχει διάρκεια 30 χρόνων, ενώ κατά τη λήξη της θα μπορεί να παραταθεί για άλλα 10 χρόνια, ύστερα από σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται, ότι το «Μακεδονία Παλλάς» λειτουργεί ήδη από την εταιρία White & Black, μετά την αποχώρηση από αυτό του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Το ιστορικό ξενοδοχείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 επί πρωθυπουργίας Κων. Καραμανλή, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον Λευκό Πύργο. Η αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των 70’s, ενώ καθένας από τους οχτώ ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1604 τετραγωνικά μέτρα. Ανακαινίστηκε πλήρως το 1995, ενώ μια δεύτερη ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2003. Η εξωτερική φωταγώγηση του ξενοδοχείου του προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, καθώς είναι ορατό από μακριά στο σεργιάνι της παραλίας.

Το «Μακεδονία Παλλάς» είναι στενά συνδεδεμένο με τη «φωτεινή» και εξωστρεφή ζωή της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε μεγάλο και διεθνές γεγονός το θρυλικό ξενοδοχείο δεν ήταν απλά το κατάλυμα των επισκεπτών, αλλά και η καρδιά των πάρτυ. Η Διεθνής Έκθεση και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη και το ιστορικό ξενοδοχείο γινόταν το «ορμητήριο» των υψηλών καλεσμένων - επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Στα 284 δωμάτια και σουίτες του πεντάστερου ξενοδοχείου έχουν διαμείνει όλων των… τύπων οι αστέρες! Της πολιτικής, του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού. Από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μέχρι τη Φέι Νταναγουέι, την Κατρίν Ντενέβ, τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, τον Κόλιν Φάρελ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου