Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία - Πέτρες και μολότοφ (Εικόνες και Βίντεο)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της φασιστικής βίας, με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε  στο Σύνταγμα συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση στη Μεσογείων, καθώς οι 7.000 διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η πορεία έφτασε στο φραγμό των ΜΑΤ, όπου εκτοξεύθηκαν πέτρες και δυο μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει χρήση χημικών.
Αντεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, την ώρα που τα ΜΑΤ, προσπαθούν να τους απωθήσουν προς την Αλεξάνδρας.

Το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και καλεί "όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα".
Κλειστοί αυτή την ώρα οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και Κατεχάκη. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.
"Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα" σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
"Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.
Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Στο μεταξύ, υπολειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.
(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου