Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΛΥΚΟΦΩΣ 

(Βαθμολογία Armageddon: 2/5)

STAR 22.00
Θρίλερ, 2008 (Έγχρ.), 122'

TWILIGHT. Αμερικανική ταινία της Κάθριν Χάρντγουικ, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπίλι Μπερκ.

Η μεταφορά του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε ένα σύγχρονο εφηβικό ρομάντζο αδύνατου έρωτα –εκείνη μια καθημερινή κοπέλα, εκείνος βρικόλακας– είναι γραμμένη από τη Στέφανι Μέγερ με συντηρητικό και teen targeted τρόπο, το άγγιγμα της Χάρντγουικ όμως στην αρχή αυτού του «πεντάτομου» έπους που έκανε ρεκόρ εισπράξεων, αποδεικνύεται ελκυστικά διεστραμμένο.


Η μουντή, βροχερή ατμόσφαιρα της πολιτείας της Ουάσινγκτον, η αμήχανη συμπεριφορά της Μπέλα και το παράξενο βλέμμα του Έντουαρντ υποβάλλουν ένα απόκοσμο κλίμα, όπου αθωότητα και απειλή συνυπάρχουν... σχεδόν αρμονικά. Η βία μένει σχεδόν μέχρι τέλους εκτός κάδρου (για το σεξ ούτε λόγος), οι ρομαντικοί τόνοι ολοένα κι ανεβαίνουν, οι ατάκες, οι συμπεριφορές και η ίδια η πλοκή ισορροπούν ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στην εφηβικά παθιασμένη σοβαροφάνεια και τη σαρκαστική «αποδόμησή» της.


Ο ΖΑΚ ΚΑΙ Η ΜΙΡΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΡΝΟ

STAR 02.30
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 101'

ZACK AND MIRI MAKE A PORNO. Αμερικανική ταινία του Κέβιν Σμιθ, με τους Σεθ Ρόγκεν, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέισον Μιους.

Παλαιόθεν φίλοι και συγκάτοικοι, ο Ζακ και η Μίρι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς. Η δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση, λοιπόν, είναι να γυρίσουν μια τσόντα.

Οι περιπέτειές τους έχουν την πλάκα τους, το sui generis κινηματογραφικό τους team είναι για τα καλά... φευγάτο, ο Σμιθ όμως μάλλον αναρωτιέται αν γράφει stand up comedy ή ρομαντική κομεντί και δεν ξέρει να σκηνοθετήσει τίποτα απ’ τα δυο. Εντυπωσιάζει με τους τολμηρούς διαλόγους και το πολιτικά ανορθόδοξο χιούμορ του, απογοητεύει με τον αδέξιο σεναριακό χειρισμό του και πραγματικά σοκάρει με τη συντηρητική (τύφλα να ’χει το Χόλιγουντ) νοοτροπία του.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου