Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

To γρήγορο Internet αυξάνει το... εισόδημα των νοικοκυριών;

Η ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσης έχει επίπτωση στο εισόδημα των νοικοκυριών, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της εταιρίας Ericsson, που πραγματοποίησε από κοινού με την εταιρεία Arthur D. Little και το σουηδικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς.


Όπως εκτιμά η μελέτη, η αναβάθμιση της ταχύτητας από 4 σε 8 Mbps αυξάνει το εισόδημα κατά 120 δολάρια τον μήνα στις χώρες του ΟΟΣΑ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ενώ η αναβάθμιση από 0,5 σε 4 Mbps αυξάνει το εισόδημα κατά 46 δολάρια στις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες (Βραζιλία, Ινδία και Κίνα).

Η μελέτη αποκαλύπτει το όριο της ελάχιστης αναβάθμισης ταχύτητας που απαιτείται, προκειμένου να προκύψει μια στατιστικά σημαντική μεταβολή στο εισόδημα των νοικοκυριών. Το όριο αυτό είναι διαφορετικό για τις χώρες του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και τις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες (Βραζιλία, Ινδία και Κίνα).

Η αύξηση ταχύτητας μιας ευρυζωνικής σύνδεσης εξασφαλίζει την πρόσβαση του καταναλωτή σε πιο προηγμένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη μελέτη, μια γρήγορη ευρυζωνική πρόσβαση παρέχει στα νοικοκυριά τα μέσα για να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την παραγωγικότητά τους, μέσω της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning) και νέων επιχειρηματικών υπηρεσιών, αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους χώρους κατανάλωσης.

Η μελέτη κάλυψε περισσότερα από 19.000 νοικοκυριά από οκτώ χώρες του ΟΟΣΑ (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ), καθώς και τη Βραζιλία, την Ινδία και την Κίνα.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου