Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Αποστομωτική απάντηση Αβραμόπουλου στις προκλήσεις Σκοπιανού δημοσιογράφου!

«Αφού είσαι από τη… Μακεδονία, γιατί δεν μιλάς ελληνικά;» απάντησε ο υπουργός στον προκλητικό δημοσιογράφο, που έφυγε από το χώρο της συνέντευξης αλλά εξακολούθησε να προκαλεί μέσω twitter.

«Μα καλά βρε παιδάκι μου, αφού είσαι από τη… Μακεδονία, γιατί δεν μιλάς ελληνικά;» ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σκοπιανό δημοσιογράφο που επεδίωξε να προβοκάρει τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στην Ουάσιγκτον. 

Έχοντας από νωρίς στήσει το «καρτέρι» του στο χώρο όπου οι δύο υπουργοί Άμυνας θα έκαναν τις προγραμματισμένες δηλώσεις τους, ο σκοπιανός δημοσιογράφος επιχείρησε με το έτσι θέλω να προκαλέσει επεισόδιο, απευθύνοντας - χωρίς να προβλέπεται από το τυπικό της διαδικασίας- ερώτηση προς τον κ. Αβραμόπουλου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 


Ετοιμόλογος, όμως, ο κ. Αβραμόπουλος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την πρότασή του, ρωτώντας τον ποια είναι η χώρα καταγωγής του. «Είμαι από τη Μακεδονία» αποκρίθηκε ο Σκοπιανός για να εισπράξει άμεσα την καλοπληρωμένη απάντηση του ΥΠΕΘΑ, πως αφού είναι από τη Μακεδονία δεν μιλάει τα ελληνικά. Τα χαμόγελα και η θυμηδία που δημιουργήθηκε στο χώρο ήταν τέτοια, που μέσα σε λίγα λεπτά ο σκοπιανός δημοσιογράφος πήρε την κάμερα που κρατούσε «επ’ ώμου» αποχωρώντας από το χώρο. 


Να σημειώσουμε πάντως πως κύκλοι του ΥΠΕΘΑ σχολιάζοντας την εν λόγω ενέργεια εξέφραζαν την άποψη πως ήταν προσχεδιασμένη αφού ο σκοπιανός είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει την Τρίτη με την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ζητώντας επιτακτικά να μάθει τον τόπο και τον χρόνο όπου θα έκανε δηλώσεις ο κ. Αβραμόπουλος, προκειμένου να πάει και αυτός εκεί για να ρωτήσει αναφορικά «με το θέμα της ονομασίας».

Συνεχίζει να προκαλεί ο σκοπιανός δημοσιογράφος

Ο Τσβετιν Τσιλιμάνοφ, όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτό το «επεισόδιο» αλλά συνέχισε την επίθεσή του μέσω Twitter τόσο λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και αργότερα το απόγευμα . 


Αρχικά, πριν από δώδεκα ώρες, έγραψε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει τη νοοτροπία του… «Έλληνα Μαλάκα», κατηγορώντας τον πως με όσα δήλωσε προσέβαλε τους υποτιθέμενους «Μακεδόνες». Στη συνέχεια αποφάσισε να «απαντήσει» και σε όλους εκείνους τους χρήστες του Twitter που επικρότησαν την αντιμετώπισή του από τον Έλληνα υπουργό, προχωρώντας, όμως, πολύ περισσότερο και φτάνοντας στο σημείο να επικρίνει τις πολιτικές τους επιλογές σε σχέση με την οικονομική κρίση.

Αφού έγραψε ότι «το να είσαι διπλωμάτης, δεν σημαίνει ότι μπορείς να προσβάλεις την χώρα εκείνη που το μόνο που θέλει είναι να είναι σύμμαχό σου» και ότι «όταν απαντάς με προσβολές, σημαίνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα», έκανε ένα νοηματικό άλμα γράφοντας: Αν μπούμε στην Ε.Ε., τότε πιθανότατα θα πρέπει να δώσουμε χρήματα για αυτή την “μαύρη τρύπα” που αποκαλείται Υπουργείο Οικονομικών. Οπότε γιατί μας λέτε όχι;». Και η επίθεσή του καταλήγει με την εξής ανάρτηση: Αν είστε τόσο χαζοί ώστε να ψηφίζετε εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σας στην κρίση μόνο επειδή είναι νταήδες, τότε σας αξίζει αυτό που παθαίνετε.


(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου