Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ
STAR 22.00
Θρίλερ, 1995 (Έγχρ.), 127'
OUTBREAK. Αμερικανική ταινία του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, με τους Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν.

Ένας θανατηφόρος ιός αποδεκατίζει μια αμερικανική κωμόπολη και το Πεντάγωνο αποφασίζει να την εξαφανίσει από το χάρτη.

Υπερκινητικό θρίλερ αγωνίας από έναν σκηνοθέτη που έστω και μόνο για το «Das Boot» θα του συγχωρήσουμε την αφέλεια της επανάστασης ενός αξιωματικού ενάντια στον παραλογισμό των ανωτέρων του ως δείγμα του παλιού ατομιστικού πνεύματος, που οικοδόμησε –υποτίθεται– την Αμερική.



ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ
ΕΤ1 22.00
Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 90'
LA BUENA VIDA. Χιλιανή ταινία του Άντρες Γουντ, με τους Αλίνε Κουπενχέιμ, Μανουέλα Μαρτέλι, Αλφρέντο Κάστρο.

Οι τέσσερις χαλαρά αλληλένδετες ιστορίες αυτού του δράματος μιλούν άλλοτε με έναν γλυκό κι άλλοτε με έναν τραχύ ρεαλισμό για το σύγχρονο Σαντιάγκο. Συμβολικός του ήρωας ένας ανασφαλής σαραντάρης κομμωτής, ο οποίος για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να διατηρήσει τον πατρικό τάφο και σκέφτεται ν’ αποτεφρώσει το λείψανο του πατέρα του σε ομαδικό κλίβανο, όπως η ίδια η Χιλή προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη του παρελθόντος της. Γύρω του τρεις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους αντιλαμβάνονται παρομοίως ότι τα προσωπικά τραύματα είναι κοινά κι ανεξάλειπτα από την πάροδο του χρόνου.

Έντονα επηρεασμένη από το πολύ ανώτερο «Χαμένες Αγάπες» του Α.Γ. Ινιάριτου, η κατ’ ευφημισμόν «Όμορφη Ζωή» αφηγείται ιστορίες που, περνώντας η μία μέσα στην άλλη, επιθυμούν να πουν πολλά, αλλά στο τέλος μαρτυρούν λίγα.


CANDY
ΝΕΤ 00.30
Δραματική, 2006 (Έγχρ.), 116'
Αμερικανική ταινία του Νιλ Άρμφιλντ, με τους Χιθ Λέτζερ, Άμπι Κόρνις, Τζόφρι Ρας. Η Κάντι ερωτεύεται με πάθος τον Νταν.

Η Κάντι ερωτεύεται με πάθος τον Νταν. Είναι και οι δύο πανέμορφοι, σέξι και γεμάτοι νιάτα. Ο Νταν όμως αγαπά εξίσου παθιασμένα και την ηρωίνη συμπαρασύροντας στον καταστροφικό κόσμο της και την Κάντι. Σύμμαχός τους ένας εστέτ μακροχρόνιος χρήστης, αντίπαλοί τους οι συντηρητικοί γονείς της Κάντι.

Ό,τι υπόσχεται η ταινία με τη φευγάτη εναρκτήρια σεκάνς -το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας σε μια σπιντάτη αλλά ρομαντικά κινηματογραφημένη περιδίνηση σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας- στην πορεία το γκρεμίζει. Η συμβατική κι επίπεδη σκηνοθεσία έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις ομολογουμένως εντυπωσιακές ερμηνείες των δύο τζάνκι: απρόσμενα εκρηκτική η νεαρή Άμπι Κόρνις, αγγελικά υποχθόνιος ο Χιθ Λέτζερ. Η τραγικότητα της εξάρτησης είναι υπερβολικά υπογραμμισμένη (μέσα σε έναν κατά τα άλλα όμορφο κόσμο), ενώ δεν λείπουν και σκηνές σοκ.


ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ 
STAR 02.30
Δραματική, 2001 (Έγχρ.), 91'
TRIAL BY MEDIA. Αμερικανική τηλεταινία του Σέλντον Λάρι, με τους Κριστίν Λατί, Τομ Σκέριτ, Τζέι Τόμας.

Μια μαχητική γιατρός αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για ένα υψηλό κυβερνητικό αξίωμα, αλλά μια ασήμαντη αμέλειά της στο παρελθόν απειλεί τις πιθανότητες εκλογής της.

Τα παρασκήνια της αμερικανικής πολιτικής ζωής, τα φρενήρη υπόγεια παιχνίδια που παίζουν τα media, η παρανοειδής κοινή γνώμη, μέσα από ελάχιστες ωστόσο ουσιαστικές παρατηρήσεις.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου