Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μαριάν Κόλα σε αιματηρή συμπλοκή στα σύνορα - Αναζητείται ο Ιλίρ Κούπα

Συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς, στην οποία σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο επικίνδυνος δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων, Μαριάν Κόλα, έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.


Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή, καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη συμπλοκή. Είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, o άνδρας της ΕΚΑΜ έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα στον δεξί μηρό και εισήχθη στο χειρουργείο. Η ζωή του αστυνομικού δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών με τους άνδρες των ΕΚΑΜ,  για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.


Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου