Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ
STAR 21.00
Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 97'

I COULD NEVER BE YOUR WOMAN. Αμερικανική ταινία της Έιμι Χέκερλινγκ, με τους Μισέλ Φάιφερ, Πολ Ραντ, Τρέισι Ούλμαν.

Η συμμετοχή της Μισέλ Πφάιφερ σε μια χαμηλών απαιτήσεων χολιγουντιανή κωμωδία δεν κολακεύει καθόλου το προφίλ της. Ο ρόλος της 40χρονης τηλεοπτικής παραγωγού που αντιστέκεται στον έρωτά της για έναν 29χρονο ηθοποιό λόγω των κοινωνικών ταμπού την παρέσυρε σε μια ταινία γεμάτη φαρσικές καταστάσεις, σαχλαμάρες που προφασίζονται τις μεγάλες σεναριακές ανατροπές, κι ένα ψευτορομάντζο της κακιάς ώρας χωρίς ίχνος γοητείας.


Ο περίγυρος ενός τηλεοπτικού σίριαλ, η ερωτική αφύπνιση της έφηβης κόρης της και… το φάντασμα της Μητέρας Φύσης είναι, υποτίθεται, αρκετά ώστε να την κρατούν σε μια μόνιμη κατάσταση υστερίας και βλακώδους ξαφνιάσματος. Όλα αυτά σε μια ταινία με κακόγουστο χιούμορ, δευτεροκλασάτες ερμηνείες και κλισέ. Πρώτη φορά, επίσης, βλέπουμε ταινία όπου, πριν καν πέσουν οι τίτλοι τέλους, παίζονται σκηνές από τα γυρίσματα με γκάφες των ηθοποιών ως προέκταση ενός δήθεν ασυγκράτητου διασκεδαστικού κλίματος, γεγονός που ενισχύει τη μελαγχολία γι’ αυτό που μόλις παρακολούθησες.


Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ
ΑΝΤ1 21.15
Κωμωδία, 1966 (Έγχρ.), 94'

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Η κόρη ενός εργοστασιάρχη ερωτεύεται έναν εργάτη και του συμπαραστέκεται στην απεργία που ξεκινάει με τους συναδέλφους του κόντρα στον μπαμπά της.

Δεν είναι καμιά ταξική κωμωδία βαθιάς πολιτικής ανάλυσης, αλλά μία από τις καλύτερες κομεντί της εθνικής μας σταρ, που σε κάνει να συγχωρείς τα γνώριμα τερτίπια της.


PLUTO NASH
STAR 23.00
Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 91'

Αμερικανική ταινία του Ρον Άντεργουντ, με τους Έντι Μέρφι, Ράντι Κουέιντ, Ροζάριο Ντόσον.

Ο Πλούτο Νας, πρώην διαστημικός λαθρέμπορος και νυν ιδιοκτήτης επιτυχημένου κλαμπ στη Σελήνη, τα βάζει με μια ομάδα γκάνγκστερ που θέλουν το μαγαζί του.

Στη δεκαετία του ’50 θα ήταν μια ταινία του Εντ Γουντ που οι μέλλουσες γενιές σινεφίλ θα λάτρευαν ως cult σκουπίδι. Τώρα είναι μια σπάταλη υπερπαραγωγή.


ΤΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣ
STAR 01.00
Περιπέτεια, 1989 (Έγχρ.), 104'

TANGO AND CASH. Αμερικανική ταινία του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Κερτ Ράσελ, Τέρι Χάτσερ.

Δύο αστυνομικοί με στιλ πέφτουν στην παγίδα ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών, φυλακίζονται άδικα, δραπετεύουν με εντυπωσιακό τρόπο και τινάζουν τα πάντα στον αέρα.

Τρεις ταινίες σε μία: το πρώτο μέρος είναι μια χιουμοριστική εκδοχή του «Φονικού Όπλου», το δεύτερο εξελίσσεται ως παραλλαγή της «Απόδρασης», ενώ το φινάλε θυμίζει «Ράμπο». Στην εποχή του ήταν διασκεδαστικό.


Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ
STAR 03.15
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 86'

THE PROMOTION. Αμερικανική ταινία του Στιβ Κόνραντ, με τους Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζον Κ. Ράιλι, Φρεντ Άρμισεν.

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου Στιβ Κόνραντ («Έχει ο Καιρός Γυρίσματα», «Το Κυνήγι της Ευτυχίας»), δύο άντρες συγκρούονται με μήλον της Έριδος την προαγωγή τους.

Ανισόρροπη εργασιακή κωμωδία, που άλλοτε προτιμά τον ατακαριστό τόνο του «The Office» και άλλοτε μια ελαφρώς καταθλιπτική χαρακτηρολογική προσέγγιση των δύο ανταγωνιστών.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου