Στην δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής καταγράφηκε και η δημοτικότητα των νέων υπουργών που πρόσφατα μάλιστα ανέλαβαν «καυτά» χαρτοφυλάκια.


Υψηλές δημοτικότητες εμφανίζουν και οι νέοι υπουργοί, με πιο εντυπωσιακή αυτή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υψηλές δημοτικότητες εμφανίζουν και οι υπουργοί Υγείας κ. Αδώνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, οι οποίοι επίσης προετοιμάζουν αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις, αλλά και γενικώς όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αξία έχουν και οι διακυμάνσεις στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, με κερδισμένους τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ.Βενιζέλο και χαμένους τους κ.κ. Ν. Μιχαλολιάκο και Φ.Κουβέλη. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει κατρακυλήσει στην τελευταία θέση με μόλις 16% θετικές γνώμες, γεγονός που δείχνει ότι «πληρώνει» ο ίδιος τις ακρότητες των βουλευτών του. Κάμψη της δημοτικότητάς του εμφανίζει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με τις αρνητικές γνώμες να υπερισχύουν καθαρά των θετικών για πρώτη φορά.