Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

The Mall Αthens: Εντός έξι λεπτών η εκκένωση


Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα οι δύο άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο πολυκατάστημα The Mall στο Μαρούσι.


Και οι δύο, σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρουν επιπόλαια τραύματα στην κνήμη και την πλάτη από θραύσματα υαλοπινάκων και σύντομα, ίσως και σήμερα, θα πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στο κτίριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, βρίσκονταν γύρω στα 220 άτομα, τα οποία, μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για έκρηξη βόμβας, στην πλειονότητα τους απομακρύνθηκαν άμεσα.

Στο κτίριο έμειναν γύρω στα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και οι δύο σεκιούριτι, και, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, ίσως δεν αντιλήφθηκαν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του εμπορικού κέντρου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι εντός έξι λεπτών μετά τη λήψη της προειδοποίησης έγινε η εκκένωση των χώρων του Mall.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου. Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή.

Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος.

Από την πλευρά της η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου για να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου