Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα...


ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
STAR 22.00
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ.), 115'
ERASER. Αμερικανική ταινία του Τσακ Ράσελ, με τους Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Βανέσα Γουίλιαμς, Τζέιμς Κάαν.

Πράκτορας του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Προστασίας Μαρτύρων, ειδικός στη διαγραφή του παρελθόντος, ανακαλύπτει ότι κάποιοι από την υπηρεσία του παίζουν διπλό παιχνίδι όταν αναλαμβάνει να προστατέψει μια όμορφη μάρτυρα κατηγορίας.

Εξαιρετικά αναληθοφανείς καταστάσεις, που ξεπερνούν τα όρια της αυτοπαρωδίας και ενδεχομένως να μην τις ευχαριστιούνται πια ούτε οι θαυμαστές του Άρνι.



ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
ΕΤ1 22.00
Αστυνομική, 2007 (Έγχρ.), 100'
CASH. Γαλλική ταινία του Έρικ Μπενάρντ, με τους Ζαν Ρενό, Ζαν Ντιζαρντέν, Βαλέρια Γκολίνο.

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αγάπη των Γάλλων για την αμερικανική αστυνομική ταινία. Ούτε καν ένα αδιανόητα επιπόλαιο σενάριο, στο οποίο οι ανατροπές στις συμμαχίες των ηρώων είναι τόσες πολλές ώστε, αντί να χτίζουν το σασπένς, το διαλύουν. Η ιστορία αφορά μια μεγαλεπήβολη ληστεία διαμαντιών στη γαλλική Ριβιέρα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ απατεώνων και μυστικών πρακτόρων, όπου ο καθένας προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη φήμη του καλύτερου, και οι γυναίκες ακροβατούν επικινδύνως ανάμεσα στην αντρική αντοχή και τη σέξι θηλυκότητα.

Κι ενώ όλα δείχνουν ξεκάθαρα τη δίψα της δημιουργικής ομάδας του σκηνοθέτη να μιμηθεί ταινίες όπως η «Συμμορία των 11», εδώ η οποιαδήποτε απόπειρα να υψώσουν τον κόσμο των απατεώνων σε μια σφαίρα κομψότητας και ευφυΐας αποτυγχάνει παταγωδώς. Όσο εξελίσσεται η ιστορία, αντί οι ίντριγκες να εμπλουτίζουν τους ήρωες, τους κάνουν να φαντάζουν ακόμη πιο φαιδροί και αξιοθρήνητοι – ειδικά η μυστηριώδης πράκτορας Τζούλια (Βαλέρια Γκολίνο), η οποία σε όλη την ταινία ιδροκοπάει προσπαθώντας να υπηρετήσει την εικόνα της μοιραίας γυναίκας για να ταπεινωθεί τόσο χαζά στο τέλος.


ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΝΕΤ 00.30
Αστυνομική, 2002 (Έγχρ.), 94'
ONE WAY OUT. Αμερικανική ταινία του Άλαν Γκολντστάιν, με τους Τζέιμς Μπελούσι, Τζέισον Μπέιτμαν, Άντζελα Φέδερστοουν.

Παγιδευμένος στα χρέη από τον τζόγο, ένας καταξιωμένος αστυνομικός αναγκάζεται να συμμετέχει σ’ ένα σχέδιο δολοφονίας που οργανώνουν οι ιδιοκτήτες ενός καζίνο.

Κλισέ ιστορία αστυνομικού που μπαίνει στον πειρασμό της παρανομίας (πρωτότυπο!), και μέτριες ερμηνείες.


SOUL MEN
STAR 02.15
Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 100'
Αμερικανική ταινία του Μάλκολμ Ντ. Λι, με τους Σάμουελ Λ. Τζάκσον, Μπέρνι Μακ, Σάρον Λιλ.

Δύο παροπλισμένοι τραγουδιστές που έχουν να βρεθούν χρόνια, καλούνται να τραγουδήσουν ξανά μαζί σε μια συναυλία-αφιέρωμα.

Η μουσική είναι εξ ορισμού το βασικού ατού αυτού του σύντομου road trip συμφιλίωσης των δύο πρώην παρτενέρ, και σε κάνει να ξεχνάς ότι η ταινία δεν είναι παρά μια αφροαμερικανική εκδοχή των «Γκρινιάρηδων».

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου