Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για την "μνημονιακή στροφή" του Τσίπρα


Αυτή την ώρα συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος αναμένεται να αντιμετωπίζει έντονη κριτική για τα όσα έχει πει το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά τις επισκέψεις του σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον.


Ειδικότερα τα στελέχη του "αριστεροιύ ρεύματος" υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θα εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Τσίπρας το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς διαπιστώνουν στροφή στον..."πολιτικό ρεαλισμό" ή ακόμη και "μνημονιακή στροφή" γεγονός που δεν συνάδει με τις προγραμματικές θέσεις και τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη, ενώ δεν αποκλείεται ο ίδιος ή άλλα στελέχη να θέσουν θέμα αναβολής του Συνεδρίου για λίγους μήνες, είναι προγραμματισμένο για το Μάιο, σε μια προσπάθεια της ηγεσίας να αγοράσει χρόνο προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και διεργασίες για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, αλλά και να ολοκληρωθεί η μετάβαση από ένα "αντιπολιτευτικό" κόμμα χωρίς πρόγραμμα σε εν δυνάμει "κυβερνητικό" κόμμα με αξιόπιστες προτάσεις.

Στη δύσκολη αυτή πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και διάσπαση των δυνάμεων του καθώς οι εσωκομματικές συγκρούσεις θα είναι μετωπικές με απρόβλεπτες συνέπειες, με τον Αλέξη Τσίπρα να σχοινοβατεί μεταξύ των "συνιστωσών".

Και όλα αυτά την ώρα ο "μέντορας" του Αλέξη Τσίπρα και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος ασκεί οξύτατη κριτική τονίζοντας ότι «ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της Αριστεράς».

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου