Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη


Χειρόφρενο θα τραβήξουν την Πέμπτη τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι ενώσεις εργαζομένων προκήρυξαν εικοσιτετράωρη απεργία. Επιπλέον, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ το Μετρό θα σταματά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Ετσι, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, και λοιπές υπηρεσίες. Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 


Την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώθηκαν και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.

Οι άλλοι κλάδοι

Την ίδια ημέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Νοσοκομειακοί γιατροί, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία που προκύρηξε ο κλάδος τους. Την ίδια στιγμή και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε 48ωρη επίσχεση εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου