Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Σιδηρά Κυρία (Κριτική)

Μια ταινία μόνη της η Μέριλ Στριπ

Μια Μάργκαρετ Θάτσερ, γερασμένη και χτυπημένη, πλέον, από Αλτσχάιμερ, προσπαθεί να συγχρονιστεί με το παρόν, αλλά το παρελθόν είναι εκείνο που τελικά την κυνηγάει.

Με ένα σενάριο που δεν αναλύει πολιτικά γεγονότα, αλλά απλώς τα παρουσιάζει επιφανειακά, η σκηνοθέτης, Φιλίντα Λόιντ ("Mamma Mia"), καταφέρνει να τονίσει περισσότερο τα συναισθήματα της γηραιάς πρώην πρωθυπουργού τη δεδομένη χρονική στιγμή, βοηθούμενη, βέβαια, και από τις αστείρευτες ερμηνευτικές ικανότητες της Μέριλ Στριπ.



Η, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, κορυφαία ηθοποιός θα είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία της είναι εξαιρετική, οι εκφράσεις της μοναδικές, η παρουσία της κάτι παραπάνω από πειστική. Ενσαρκώνει με τρόπο ξεχωριστό, ίσως την πιο διαφιλεγόμενη πολιτικό του 20ου αιώνα, και τα καταφέρνει θαυμάσια. Η κύρια αντίπαλος της για τα βραβεία θα είναι η Μισέλ Γουίλιαμς -εξίσου ανεπανάληπτη ως Μέριλιν Μονρόε- η όποια όμως λόγω ονόματος, κυρίως, είναι ένα βήμα πίσω από την, ήδη, καταξιωμένη Μέριλ Στριπ.

Ο ήχος της ταινίας είναι απλός αλλά καλός ενώ η φωτογραφία περνάει με άνεση τη βάση, με το μακιγιάζ των ηθοποιών να κάνει τη διαφορά.

Πρέπει να τονίσουμε πως η ταινία βασίζεται στην ερμηνεία της μεγάλης ηθοποιού, όπως προείπαμε, και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ιστορικό ή πολιτικό ενδιαφέρον. Προτιμήστε την αλλά μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Trailer




Άλλες ταινίες: Sherlock Holmes 2: Το παιχνίδι των σκιών (Κριτική)
Επτά μέρες με τη Μέριλιν (Κριτική)
Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (Κριτική)


armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου