Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (Κριτική)

Χορταστικό από δράση αλλά και κατά διαστήματα γραφικό

Ο Ίθαν Χαντ και η μυστική οργάνωση IMF ενοχοποιούνται για μια βομβιστική επίθεση στο Κρεμλινό από την αμερικανική κυβέρνηση. Χωρίς τεχνολογική υποστήριξη από εκεί και περά, ο Χαντ μαζί δύο στενούς του συνεργάτες και έναν αναλυτή θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν μόνοι τους μια μυστική αποστολή.


Σε γνωστά "μονοπάτια", ο σκηνοθέτης Μπραντ Μπερντ, καταφέρνει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, που δεν κάνει όμως την υπέρβαση. Το σενάριο είναι "γεμάτο" και εμπεριέχει πολλές σκηνές έντονης δράσης, πολλές εκ των οποίων, κόβουν την ανάσα. Σε μερικά σημεία, παρ' όλα αυτά, η χολιγουντιανή γραφικότητα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και δεν επιτρέπει στη νέα "Επικίνδυνη Αποστολή" να ξεχωρίσει από αντίστοιχες δημιουργίες του είδους.

Ο Τομ Κρουζ έχει δοκιμαστεί στον συγκεκριμένο ρόλο κατά το παρελθόν και έχει πέρασει με επιτυχία τις "εξετάσεις", όπως το καταφέρνει και αυτή τη φορά. Οι υπόλοιπες ερμηνείες είναι αδιάφορες. Η μουσική της ταινίας είναι από τις πλέον διάσημες της κινηματογραφικής ιστορίας ενώ και η φωτογραφία (σε συνδιασμό με τα εφέ) είναι πολύ καλή.

Η 4η "Επικίνδυνη αποστολή" ανεβάζει την αδρεναλίνη αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να ανέβει και επίπεδο, κινούμενη εντέλει στο επίπεδο αντίστοιχων χιλιοπροβεβλημμένων κιναματογραφικών προτύπων. Δεν θα χάσετε το χρόνο σας πάντως αν την προτιμήσετε καθώς απευθύνεται σε ευρύ κοινό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Trailer


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ : ΦΑΝΤΑΣΜΑ... από myfilm-gr

armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου