Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Έχασε Ολυμπιακό μετάλλιο η ΕΡΤ, 20 χρόνια μετά!!

Η απορία για το άθλιο Ολυμπιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ μας είχε δημιουργηθεί από την πρώτη στιγμή που το είδαμε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Ότι θα φτάνανε όμως στο σημείο να χάσουν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Αγώνες του Λονδίνου δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί ούτε ο πιο νοσηρός νους. Το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλίαδη στο τζούντο το είδαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση, αφού η ΕΡΤ αντέδρασε και πάλι με μηδενικά αντανακλαστικά.

Η ΕΤ.1 αρχισε ,που λέτε, να δείχνει τον προημιτελικό της Βουγιούκα στην ξιφασκία. Λογικό. Στα τελειώματα του αγώνα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας άρχιζε ο αγώνας μεταλλίου του Ηλίαδη.

Αντί λοιπόν να πάνε κατευθείαν στο τζούντο για να δείξουν (έστω) το τελείωμα (έμενε περίπου 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα) και να πανηγυρίσουμε σε πραγματικό χρόνο την (προσέξτε, αναμένομενη!!!) μεγάλη επιτυχία, έκαναν ένα πέρασμα από την ποδηλασία για να μας δείξουν σε live delay όλο τον αγώνα. Απίστευτο κι όμως βαθύτατα ΕΡΤικό.

Αν κι εδώ που τα λέμε, το κανονικό πράγμα θα ήταν να έχουν βάλει το τζούντο είτε στη ΝΕΤ, είτε στην ΕΤ.3, ώστε να μην υπάρχει στενότητα και να αποφευχθούν οι τραγωδίες. Οι υπεύθυνοι προγραμματισμού πέτυχαν το δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα στην Ολυμπιακή τηλεοπτική ιστορία της ΕΡΤ, μετά το χαμένο μετάλλιο του Πύρρου Δήμα, το 1992 στη Βαρκελώνη.

Είκοσι χρόνια μετά!!!

Φυσικά τα δείγματα η ΕΡΤ μας τα είχε δώσει από το πρωϊ,. όταν μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση τον πρώτο αγώνα του Ηλίαδη για τη φάση των «32» , γιατί είχε προγραμματίσει στο ίδιο κανάλι το μπητς βόλεϊ, την ώρα που ΝΕΤ και ΕΤ3 έπαιζαν ντοκιμαντέρ και παντελώς άσχετο πρόγραμμα.

Το ίδιο κανάλι έριξε στο σκοτάδι τον αγώνα του Μάρκου Παγδατή με τον Μάρεϊ, ενώ μας έδειχνε σε μαγνητοσκόπηση την τρίτη ιστιοδρομία του Κοκαλάνη, την ώρα που όλη η Ελλάδα μάθαινε μέσω διαδικτύου ότι ήταν ήδη δεύτερος στην τέταρτη ιστιοδρομία. Για γέλια!!!

Τραγωδία δίχως τέλος για το Ολυμπιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η αναγγελία είχε γίνει πριν από μήνες , όταν είχαν καταφέρει να χάσουν το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής.

Φυσικά στην ΕΡΤ ουδείς, ουδέποτε τιμωρείται. Το δράμα των τηλεθεατών θα συνεχιστεί μέχρι της 13 Αυγούστου. Άντε να δούμε τί άλλο θα καταφέρουν να χάσουν. Φυσικά Ολυμπιακούς Αγώνες ούτως ή άλλως δεν βλέπουμε!


(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου