Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Επτά μέρες με τη Μέριλιν (Κριτική)

Παράσταση για ένα ρόλο από τη Μισέλ Γουίλιαμς

Μέσα από την ιστορία του Κόλιν Κλαρκ, ενός νεαρού βοηθού σκηνοθέτη στην ταινία "Ο πρίγκηπας και η χορεύτρια", ο σκηνοθέτης, Σάιμον Κέρτις, καταφέρνει να μας παρουσιάσει μια πλήρη απεικόνιση της προσωπικότητας της μεγαλύτερης σταρ του Χόλιγουντ, Μέριλιν Μονρόε.


Το σενάριο είναι αρκετά περιορισμένο, καθ' ότι αποτελεί μια προσωπική ιστορία του νεαρού Κόλιν Κλαρκ που βρέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο πλευρό της Μέριλιν Μονρόε. Παρ' όλα αυτά, η ταινία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της γυναίκας "sex-symbol" του 20ου αιώνα με μεγάλη ακρίβεια. Ο ήχος της ταινίας είναι απλά καλός ενώ και η φωτογραφία κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά πλαίσια.

Αυτό όμως που συγκλονίζει, είναι η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Μισέλ Γουίλιαμς ως Μέριλιν Μονρόε. Χωρίς υπερβολή, καθηλώνει το κοινό και αναπαριστά με αρτιότητα τη μεγάλη σταρ, μην αφήνοντας κανένα "κενό" για αρνητική κριτική εις βάρος της. Θεωρούμε την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ δεδομένη και κατά τη γνώμη μας είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο (θα περιμένουμε και την ερμηνεία της Μέριλ Στρίπ ως Σιδηράς Κυρίας για να καταλήξουμε).

Η ταινία απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του ποιοτικού κινηματογράφου, και περισσότερο σε ενήλικες. Δεν περιέχει σκηνές δράσης και στηρίζεται στα πρόσωπα και στις ερμηνείες. Άξια!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/5

Trailer



armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου