Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Sherlock Holmes 2: Το παιχνίδι των σκιών (Κριτική)

Ένας...άλλος Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει!

Ο Σέρλοκ Χολμς, με τη βοήθεια του Δρ.Γουότσον, μιας τσιγγάνας και του αδερφού του, θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τον καθηγητή Μοριάρτι και να σταματήσουν τα εγκληματικά του σχέδια.

Σε μια ακόμη πιο θεαματική και διασκεδαστική εκδοχή του διάσημου Βρετανού ντετέκτιβ, ο Γκάι Ρίτσι καταφέρνει να σκηνοθετήσει με αξιοπρόσεχτο τρόπο και να προσφέρει στο κοινό μια αξιόλογη δημιουργία που καθηλώνει και δεν προκαλεί ανία. Το σενάριο είναι γεμάτο με δράση σε πολλές και διαφορετικές σκηνές της ταινίας, ενώ εμπλουτίζεται, αυτή τη φορά, και με πολύ γέλιο.


Το δίδυμο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ-Τζουντ Λο "δίνει ρέστα", με τον πρώτο, ειδικότερα, να...ξεπερνάει τον εαυτό του και να εκπλήσσει ευχάριστα με την ερμηνευτική του δεινότητα. Ο ήχος της ταινίας βοηθάει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος ενώ και η φωτογραφία είναι πολύ καλή, με το μοντάζ -ειδικά στις σκηνές slow motion- να αφήνει άπαντες εντυπωσιασμένους.

Κατά τη γνώμη μας, η δεύτερη ταινία των περιπετειών του διάσημου ντετέκτιβ ξεπερνάει και την, επίσης καλή, πρώτη, ενώ στο τέλος φλερτάρει προς στιγμήν με την "ευχάριστη" έκπληξη αλλά δεν την πραγματοποιεί, μην καταφέρνοντας έτσι να χαραχτεί ες αεί στην μνήμη όλων των λάτρεων του κινηματογράφου. Παρ' όλα αυτά, είναι μια πολύ καλή περιπέτεια, που ξεφεύγει αρκετά από τον πραγματικό Σέρλοκ Χολμς -με εξαίρεση μερικές σκηνές- αλλά σε ανταμείβει σε δράση κατά τ' άλλα...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/5


Trailer



armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου