Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκε ο Βασιλικός Γάμος

Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν στο Λονδίνο, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ από τον αρχιεπίσκοπο του Καντερμπουρι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η αγαπημένη του Κέϊτ. Στις 14.10 αναχώρησαν με άμαξα για το Μπάκινγχαμ και θα τους ακολουθήσει όλη η Βασιλική Οικογενεια. Θα περάσουν από όλα τα γνωστά σημεία του Λονδίνου.

Περίπου 2000 καλεσμένοι -- από διασημότητες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών -- συνέρευσαν στο ναό και παρακολούθησαν την Κέιτ, ντυμένη με ένα ιβουάρ νυφικό με δαντέλες, και τον Ουίλιαμ, με την κόκκινη στολή του συντάγματος των Ιρλανδών Φρουρών, να ανταλλάσσουν όρκους αμοιβαίας αφοσίωσης.


Ο γαμπρός χρειάστηκε πάντως να περιμένει επί 45 λεπτά την άφιξη της νύφης μέσα στο Αβαείο που ήταν διακοσμημένο σαν αγγλικός κήπος, με μια λεωφόρο με σφένδαμους.

Η νύφη έφτασε λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι (ώρα Λονίνου) με Ρολς Ρόις και αποκάλυψε για πρώτη φορά το νυφικό της που είναι δημιούργημα της Σάρα Μπάρτον, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Αλεξάντερ Μακουίν, του "τρομερού παιδιού" της βρετανικής μόδας που αυτοκτόνησε το 2010.

Έξω από το Αβαείο, κατά μήκος του δρόμου μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί ήδη από τα ξημερώματα. Πολλοί κρατούσαν χάρτινα σημαιάκια, χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή αναμεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ και το Χάιντ Παρκ. Υπολογίζεται ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των καλεσμένων υπήρχαν περίπου 60 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων απ' όλο τον κόσμο, πολλοί διάσημοι και σχεδόν 1.000 φίλοι και συγγενείς του ζεύγους. Το "παρών" έδωσαν ο τραγουδιστής Έλτον Τζον με το σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις αλλά και ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ που φορούσε στο πέτο το μετάλλιο που του έχει απονείμει η βασίλισσα. Θεάθηκε μάλιστα να συνομιλεί με το σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι πριν από την τελετή.

Από την πολιτική σκηνή, στο γάμο είχε προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών Τζον Μέιτζορ (1990-97), όχι όμως και οι διάδοχοί του των Εργατικών, ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν. Παρόντες στο Αβαείο ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, μαζί με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Μολονότι ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και το ζευγάρι αναχώρησε από την εκκλησία με την ανοιχτή βασιλική άμαξα του 1902 για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.





Tι να της λέει
 άραγε;
Tι να της λέει άραγε;

Ο Γουιλιαμ 
λέει στην αγαπημένη του όρκους αιώνιας αγάπης
Ο Γουιλιαμ λέει στην αγαπημένη του όρκους αιώνιας αγάπης



O Γουίλιαμ 
περνάει τη βέρα στο χέρι της Κέϊτ. Λεπτομέρεια: Η βέρα ήταν λίγο στενή
O Γουίλιαμ περνάει τη βέρα στο χέρι της Κέϊτ. Λεπτομέρεια: Η βέρα ήταν λίγο στενή

Πρόσωπα 
ευτυχισμένα
Πρόσωπα ευτυχισμένα

Χαμογελαστή ποζάρει στο φακό
Χαμογελαστή ποζάρει στο φακό

Η πανέμορφη Κέϊτ φτάνει στο κόκκινο χαλί
Η πανέμορφη Κέϊτ φτάνει στο κόκκινο χαλί

Η μητέρα της Κέϊτ, Κάρολ στην εκκλησία
Η μητέρα της Κέϊτ, Κάρολ στην εκκλησία

H
 Κέϊτ με τον πατέρα της κατευθύνονται στο Αββαείο
H Κέϊτ με τον πατέρα της κατευθύνονται στο Αββαείο


Η Βασίλισσα Ελισαβετ φτάνει στο Αββαειο
Η Βασίλισσα Ελισαβετ φτάνει στο Αββαειο

H νύφη 
κατευθύνεται στο Αββαείο
H νύφη κατευθύνεται στο Αββαείο

Η Καμίλα Πάρκερ Μποουλς και ο Πρίγκιπας Κάρολος φτανουν στο 
Αββαείο
Η Καμίλα Πάρκερ Μποουλς και ο Πρίγκιπας Κάρολος φτανουν στο Αββαείο




Η 
Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο Αββαείο. Τον συνοδεύει ο 
αδελφός και κουμπάρος του, Χάρι.
Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο Αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του, Χάρι.

 Το μεσημέρι η βασίλισσα παραθέτει δεξίωση στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για περίπου 650 καλεσμένους.

Το απόγευμα οι νιόπαντροι αποσύρονται στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.

Το βράδυ παραθέτει δείπνο ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους. Θα ακολουθήσει χορός για τους στενούς φίλους του ζευγαριού και την οικογένεια.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου