Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αγορές παραμένουν σχετικά ψύχραιμες αφού υπολογίζουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Κατά τον αρθρογράφο της εφημερίδας Κρίστιαν Κίρχνερ, το μόνο ερώτημα είναι η επιλογή του χρόνου της ανακοίνωσης για την αναδιάρθρωση : ''Οι πολιτικές ηγεσίες θέλουν να περιμένουν μέχρι το 2012. Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να επιδείξει πρόοδο. Ίσως όμως η αναδιάρθρωση να γίνει και το 2011.Ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και χωρίς καν αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα βρεθεί το 2014 μπροστά στο υψηλότερο χρέος της. Η ετήσια αποπληρωμή τόκων θα αγγίξει τα 360 δισ. ευρώ, ενώ το δημοσιονομικό χρέος θα φθάσει το 150% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία δεν θα καταρρεύσει μέχρι τότε υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας'' τονίζει.
Συνεπώς η αναδιάρθρωση όχι μόνο δεν αποτελεί σενάριο τρόμου, αλλά στο τέλος θα ωφελήσει τις αγορές, γράφουν οι γερμανικοί Financial Times.
'' Πρώτον διότι τα ομόλογα που λήγουν το 2014 πωλούνται ήδη 20% κάτω από την ονομαστική τους αξία, ενώ τα 15ετή ομολόγα διατίθενται στις αγορές με τιμή 45% κατώτερη της ονομαστικής τους αξίας''.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου