Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Οι 7 στους 10 πολίτες, δεν πιστεύουν ότι το μνημόνιο ήταν, μια αναπόφευκτη επιλογή

Τη δυσφορία των ψηφοφόρων για την πολιτική του μνημονίου καθρεφτίζει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρίας Pulse RC, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», καθώς επτά στους δέκα συμμετέχοντες εκτιμούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί η προσφυγή στην τρόϊκα και 28 στους 100 δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαμορφώνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες (27% για το ΠΑΣΟΚ και 21% για τη ΝΔ). Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και τα άλλα κόμματα με 6%.
 Σχετικά με την εκλογική μάχη για την περιφέρεια Αττικής, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 14,5% επιλέγουν τον Γιάννη Δημαρά και σε ίδιο ακριβώς ποσοστό τον Γιάννη Σγουρό, ενώ ακολουθεί με 13% ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υποθετικό σενάριο του ζεύγους Δημαράς-Σγουρός για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ψηφοφόροι στην πλειονότητά τους (39%) αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Δημαρά. Ο Γιάννης Σγουρός ακολουθεί με ποσοστό 21%.
Πηγή: E-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου