Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο Αλφόνσο Κουαρόν... πιστεύει στις τηλεοπτικές σειρές (Trailer)




Είσαι μελλοθάνατος κατάδικος σε φυλακή υψηλής ασφαλείας, δέχεσαι επίσκεψη από ένα μυστηριώδη πάστορα και μαθαίνεις πως αν θέλεις να σώσεις το τομάρι σου πρέπει να γίνεις ο κηδεμόνας ενός μικρού κοριτσιού. Όταν λέμε κηδεμόνας, εννοούμε φύλακας-άγγελος και όταν λέμε μικρό κορίτσι εννοούμε το παιδί-θαύμα Μπο.
Η Μπο Άνταμς τα πάει πολύ καλά με τα τηλεκινητικά και αλλάζει κηδεμόνες κάθε εβδομάδα. Κάπου εδώ έχει έρθει η ώρα για να μάθεις πως στην ιστορία είναι μπλεγμένο το FBI, οι μυστικές υπηρεσίες και μια ανορθόδοξη ομάδα προστασίας. Μπορούν αυτά να συμβούν;
n
Μπορούν, αν βρίσκεσαι στο τηλεοπτικό σύμπαν που έπλασε ο Αλφόνσο Κουαρόν. Κάνοντας πρεμιέρα εμβόλιμα στη φετινή σεζόν, το «Believe» συστήνεται στους τηλεθεατές με πέντε επεισόδια που βγαίνουν στον αέρα έπειτα από αρκετές περιπέτειες. 
Με παραγωγό τον πατέρα του «Lost» Τζέφρι Τζέι Έιμπραμς και συμπαραγωγό τον Αλφόνσο Κουαρόν, που ευθύνεται για την αρχική ιδέα, το «Believe» δοκιμάζει την τηλεπίστη σου στις σειρές επιστημονικής φαντασίας. Έχοντας δοκιμαστεί από την αποχώρηση του σεναριογράφου Μαρκ Φράιντμαν βγήκε στον αέρα τον Μάρτιο και διεκδικεί το δικό του μερίδιο επιτυχίας στο αμερικάνικο prime time της Κυριακής.
n
Μονοκάμερο, συνωμοσιολογικό και «για όλη την οικογένεια» το δημιούργημα του Αλφόνσο Κουαρόν, που σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο, αφήνει υποσχέσεις για ενδιαφέροντα 45λεπτα αν «πιστέψεις» σε αυτό. Στα ζευγάρια χαρακτήρων της σειράς το «Believe» παίζει με τα ετερώνυμα της ζωής. Ο προστάτης-χαμένο κορμί Τέιτ που δεν περιμένει τίποτα από αυτή τη ζωή και η χαρισματική Μπο που έχει για προίκα υπερφυσικές δυνάμεις. Ο υστερόβουλος γενετιστής Ρομάν Σκούρας που κυνηγάει ανηλεώς τα ίχνη της πιτσιρίκας και ο πρώην συνεργάτης του Μίλτον Γουίντερ που θα καταστρώσει ό,τι μπορεί για να μην καταλήξει το χάρισμά της σε λάθος χέρια. Κολυμπώντας στα απαιτητικά τηλεοπτικά ύδατα, η σειρά βουτάει σε συγκινησιακά σιγουράκια φροντίζοντας όμως να μην πνιγεί σε αυτά. Όταν δεν εστιάζει στις «εκρήξεις» της Μπο, προτιμά τη δράση. Όταν πηγαίνεις να βαρεθείς σου σκάει τον επόμενο γρίφο. Όταν φοβάσαι πως θα γίνει μελό, το σπάει με λίγο χιούμορ.
n
Με την κεκτημένη ταχύτητα από τα επτά βραβεία Όσκαρ που απέσπασε φέτος ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity», το «Believe» δίνει το sci-fi στίγμα του από την έναρξη του πρώτου επεισοδίου και την χαρακτηριστική σκηνή με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μπορεί να μην έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης και η υποδοχή του από τους κριτικούς να ήταν χλιαρή, αλλά δείχνει αποφασισμένο να πατήσει γκάζι. Ο Αλφόνσο Κουαρόν πίστεψε στις τηλεοπτικές σειρές. Εσείς;
(athensvoice)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου