Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση MRB: «Ναι» στο ευρώ, ψήφος εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Την εκτίμηση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, και την επιθυμία τους να παραμείνουν στο ευρώ, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου, σε δείγμα 800 ατόμων.


Ειδικότερα, στο ερώτημα για το πώς αξιολογείται η στάση των κομμάτων απέναντι σε «ανοικτές» υποθέσεις της Δικαιοσύνης, όπως η ΧΑ, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, το 67,7% απαντούν «θετικά». Από αυτούς, ποσοστό 47,5% δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της ΝΔ και 33,8% σε εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 34,6% αξιολογούν ότι αυτή θα είναι τα εξοπλιστικά, σε 19,7% η ΧΑ και σε 16,4% το ΤΤ.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ ή να αποχωρήσει, 59,5% των πολιτών απαντούν πως πρέπει να παραμείνει, σε αντίθεση με 21,2%, που εκτιμούν ότι πρέπει η χώρα να βγει από το ευρώ, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ και 12,5%, που ως λύση βλέπουν την έξοδο και από τα δύο.

Τέλος, οι πολίτες απαντούν και στο ερώτημα περί οφέλους, που μπορεί να αποφέρει στη χώρα η ελληνική προεδρία. Σε ποσοστό 43,6%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.

(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου