Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος ο Μπέλτσιος για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα ο πρώην στενός συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.


Ο Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι οποίες αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε υπόμνημα 60 σελίδων, με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες περί δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει βρεθεί κανένα πόσο να διακινείται μέσω των λογαριασμών του.

Οπως υποστήριξε, η μόνη σχέση που είχε με τη γερμανική εταιρεία Ferrostal, ήταν μια συνεργασία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών την περίοδο 2000-2003, για την οποία έλαβε 300.000 μάρκα τα οποία δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν, αναφέρουν τα Νέα.

Με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου