Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σε ποιους οδικούς άξονες δεν θα αυξηθούν οι τιμές στα διόδια

«Δεν υπάρχει καμία καινούρια πρόβλεψη για αύξηση διοδίων», είπε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε πως η μόνη προσθήκη είναι ότι ζήτησε να μπει υποχρεωτική διάταξη ώστε οι παραχωρησιούχοι να φέρουν σε 6 μήνες σχέδιο εγκεκριμένο από δανειστές για υβριδικά αναλογικά διόδια.


Παράλληλα τόνισε πως όπου δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια θα προβλεφθούν και θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξης 50%. Δεν έχουμε νέα διάταξη για διόδια αλλά έχει κυριαρχήσει η εντύπωση για αύξηση 60%». Τέλος διαβεβαίωσε πως:
  • Δεν αυξάνονται τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ
  • Δεν θα γίνει αύξηση Μαλιθακός - Κλειδί
  • Δεν υπάρχουν αυξήσεις σε Καμένα Βούρλα έως Ράχες
  • Στον Ε65 υπάρχουν διόδια στις Θερμοπύλες υπερ αυτού του δρόμου
  • Στο μόνο τμήμα που θα υπάρξει αύξηση είναι σε Αφίδνες έως Καμένα Βούρλα γιατί προβλέπεται στην σύμβαση».
Επιπροσθέτως, είπε ότι «για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής πρέπει να εφαρμόσουμε την αρχή ότι ο χρήστης θα πληρώνει ανάλογα με την χρήση που κάνει. Να έχουμε συγκεκριμένη απόφαση για όσους χρησιμοποιούν 5-10 χιλ και να έχουμε εναλλακτικό δίκτυο. Αυτό κάνει το δίκαιο κράτος και δεν το έχουμε κάνει» δεσμεύτηκε πως «σύντομα θα λειτουργήσουν πλήρως τα εναλλακτικά δίκτυο» ενώ σημείωσε ότι «θα γίνουν εκπτώσεις έως 50% στους συχνούς χρήστες που θα πάρουν ηλεκτρονικό εργαλείο και 80% στο Αιγίνιο».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου