Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη στις φυλακές Κορυδαλλού

- Η κα Βίκυ Σταμάτη νοσηλεύεται στο Θριάσειο μετά από κατάποση πολλών υπνωτικών χαπιών
- Ο λόγος της απόπειρας αυτοκτονίας ήταν η μεταφορά της από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Θήβας
- Η σύζυγος του κ. Τσοχατζοπουλου νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί
- Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση για την κράτηση της κας Σταμάτη


Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, η κα Βίκυ Σταμάτη που βρισκόταν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, η κα Σταμάτη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών.

Η κα Σταμάτη αποφάσισε να αυτοκτονήσει όταν της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών. Τότε κατάπιε πολλά υπνωτικά χάπια και μόλις αυτό έγινε αντιληπτό μεταφέρθηκε στο ιατρείο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μετά την παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζοπούλου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι πριν μια εβδομάδα στο Δημόσιο Ψυχιατρείο ΔΑΦΝΙ, ως πάσχουσα από βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό σύνδρομο.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή το γραφείο του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Είναι σοβαρό ερώτημα τίνος ήταν απόφαση μια κρατουμένη που νοσηλεύτηκε τους τελευταίους έξι μήνες, αρχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης όγκων από το στήθος, και μετά στο δημόσιο ψυχιατρείο με αυτοκτονικό σύνδρομο, να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Θηβών που δεν είναι κοντά σε κάποιο ειδικό νοσοκομείο απ’ αυτά που νοσηλεύτηκε και, το κυριότερο απ’ όλα, οι συνθήκες κρατήσεως σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν ούτε μια γυναίκα που τις αφαιρέθηκαν όγκοι, ούτε μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο με βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικό σύνδρομο.

Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατί μετά την άδικη μη αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής, η οποία ήταν ίδια με άλλους κατηγορουμένους που είχαν σοβαρότερη ανάμιξη στην ίδια υπόθεση, των οποίων η εκτέλεση ποινής ανεστάλη, να ταλαιπωρείται από τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις.

Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου ερωτούμε κάθε υπεύθυνο γιατί ταλαιπωρείται η κ. Τσοχατζοπούλου μ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί οδηγείται στον θάνατο.

Η κ. Τσοχατζοπούλου δεν καταδικάστηκε με την ποινή του θανάτου αλλά με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για οικονομικό έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξε ο σύζυγός της.

Εκτός φυλακών βρίσκονται εκατοντάδες καταδικασμένοι, των οποίων η ποινή για σκληρά ποινικά αδικήματα και όχι για οικονομικό έγκλημα ανεστάλη μέχρι το εφετείο".

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου