Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τραγωδία στο Άργος: Γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της!

Τεράστιες καταστροφές σε Πελοπόννησο - Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια σε πολλές περιοχές της χώρας - Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Την ώρα που οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Ρόδο, μετράμε ακόμη έναν νεκρό στη χώρα μας από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Μια 55χρονη γυναίκα, σερβικής καταγωγής -σύμφωνα με τα στοιχεία που γράφει το κουδούνι του διαμερίσματος, γιατί δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα τα στοιχεία- που βρέθηκε πνιγμένη, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή στο Αργος, είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια από τις 20 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια, το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες ήταν αποτρόπαιο.



Όταν τα νερά τραβήχτηκαν, αντίκρισαν το πτώμα μιας γυναίκας που έμενε στο υπόγειο.

Το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.

Τα προβλήματα της πόλης επισήμανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ενώ το θάνατο της άτυχης γυναίκας επιβεβαίωσε και ο o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος μίλησε στο Mega.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος – Έκκληση του δημάρχου για βοήθεια

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.



Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

Το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη του Άργους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Αναλυτικά, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα είναι τα εξής:

-Στην Κορινθία, έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει το Ξυλόκαστρο με τα Καρυώτικα και οι οδηγοί κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

-Κλειστός είναι και ο δρόμος από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης προς τη Νεμέα, λόγω καθίζησης και η κυκλοφορία, από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

-Στην Αργολίδα, λόγω κατολισθήσεων στο 15ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Άργους- Τρίπολης, στο ύψος του Αχλαδόκαμπου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολίσθησης, στο 1,5 χλμ του δρόμου Στέρνας- Γυμνού και λόγω καθίζησης, στο 5,8 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καπαρελίου- Λυρκείας. Η επικοινωνία με τα χωριά αυτά της ορεινής Αργολίδας διεξάγεται μέσω άλλων δευτερευόντων οδών.

-Στη Λακωνία, πρόβλημα υπάρχει στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Αρεόπολης- Καλαμάτας, όπου λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

-Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολισθήσεων, στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Άρνας- Πετρίνας και διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων oδών.

Σε όλους τους δρόμους υπάρχουν συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας που επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.



Πού χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αλυσίδες χρειάζονται όσοι θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.


(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου