Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός εκ των δραστών της διπλής ανθρωποκτονίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, καθώς και η περιγραφή του.


Δίνονται ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και περιγραφή της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

Η μοτοσικλέτα είναι μάρκας Honda, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος και φέρει στο λευκό μέρος της σχέδια κόκκινου-μπλε χρώματος. Βρέθηκε κοντά στο ρέμα της «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε διακόσια μέτρα απόσταση από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά. Η μοτοσικλέτα όταν βρέθηκε δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας. Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, κόκκινου-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, πρόκειται για την υπ' αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2013 από την Καλλιθέα. Παρακαλείται εάν κάποιος πολίτης αντιλήφθηκε ή είδε την προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης όσο και εν κινήσει ή κατά τη διαφυγή των δραστών, και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό, να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, η οποία εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, προς υποβοήθηση των πολιτών οι οποίοι τυχόν είδαν τη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία είτε σε προγενέστερο χρόνο.

(kathimerini)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου