Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ομπάμα και Κλίντον τιμούν τον Τζον Κένεντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος και το ζεύγος Κλίντον αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη στεφάνι στον τάφο του 35ου προέδρου των ΗΠΑ στο Εθνικό νεκροταφείο του Άρλινγκτον


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και η σύζυγός του και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη στεφάνι στον τάφο του Τζον Κένεντι για την 50η επέτειο από τη δολοφονία του.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, θα παραστεί επίσης στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό νεκροταφείο του Άρλινγκτον στις 20 Νοεμβρίου -2 ημέρες πριν την επίσημη επέτειο του θανάτου του προέδρου- δήλωσε το Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Κένεντι, ο οποίος αποτέλεσε τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στην ηλικία των 46 ετών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου 1963. Η ταφή του έγινε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Ο Ομπάμα πρόκειται επίσης να απονείμει την Τετάρτη το προεδρικό «Μετάλλιο της Ελευθερίας» σε διακεκριμένα πρόσωπα , ένα βραβείο το οποίο είχε θεσπίσει ο Κένεντι και αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση στις ΗΠΑ.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου