Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Άγριο κράξιμο σε Μπαρόζο στη Λαμπεντούζα: «Ντροπή, δολοφόνοι» φώναζαν! (Βίντεο)

- "Θερμή" υποδοχή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα
- "Δολοφόνοι, να πάτε στο κέντρο κράτησης να δείτε πως ζουν οι μετανάστες" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι
- 289 νεκροί ο νέος προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Λαμπεντούζα
- Χιλιάδες μετανάστες έχουν πνιγεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή
- ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ


















Τα άκουσαν για τα καλά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα και η συνοδεία τους, που έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στη Λαπεντούζα για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα!

Εκτός από τον Ιταλό πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Κομισιόν συνόδευαν η επίτροπος αρμόδια για εσωτερικά θέματα Σεσίλια Μάλμστρομ και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο.
Συγκεντρωμένοι κάτοικοι στο αεροδρόμιο αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ντροπή, δολοφόνοι» έγραφαν τα χαρτόνια που κρατούσαν στα χέρια τους. «Δολοφόνοι, πρέπει να πάτε να δείτε πως ζούνε οι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης» φώναξαν οι διαδηλωτές.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν νέοι θάνατοι είναι να θεωρηθούμε ευρωπαϊκή επικράτεια», «θέλουμε απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Λιβύης- Ρώμης», έγραφαν επίσης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της επίσκεψης άλλαξε εσπευσμένα και συμπεριελήφθη, τελικά, και το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων, το οποίο είναι σχεδόν πάντα υπερπλήρες.

Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά από το νέο ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες. Ο προσωρινός απολογισμός της τραγωδίας της περασμένης Παρασκευής, είναι 289 νεκροί. Εκτιμάται πως στο αλιευτικό που τους μετέφερε στην Ιταλία επέβαιναν 500 άτομα.

 


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου