Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Μητροπολίτης Γλυφάδας για Χρυσή Αυγή: Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες! (Βίντεο)

«Να έρχονται σαν τουρίστες και να φεύγουν. Δεν είμαι ρατσιστής, έχω πάει στην Αφρική 48 φορές», είπε ο ιερωμένος 


«Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών, προκαλώντας αίσθηση με την θέση του.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης και Βαρκίζης ανέφερε: «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα».

Μάλιστα δε δίστασε να επιτεθεί στους μετανάστες λέγοντας πως ήταν «λάθος της πολιτείας που το 90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν είμαι, φυσικά, ρατσιστής. Έχω πάει στην Αφρική 48 φορές για ιεραποστολή».

Την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα χαιρέτησε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη.

Αποστάσεις από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων 

Στην ιστοσελίδα dogma.gr η Εκκλησία κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ.Παύλου.

Στο άρθρο με τίτλο: Προσπαθούν να εμφανίσουν την Εκκλησία στο πλευρό τους – Δείτε πώς η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε σε «οπαδό» την έναν Μητροπολίτη, αναφέρονται τα εξής:

«Λάθος του Μητροπολίτη ή παραποίηση των λόγων του από την Χρυσή αυγή ώστε να εμφανίσει έναν ακόμη άνθρωπο της Εκκλησίας ως υποστηρικτή της; Από τα λόγια του Μητροπολίτη Γλυφάδας πάντως, δεν προκύπτει ότι μιλάει για τη Χρυσή Αυγή και τις τελευταίες εξελίξεις».

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Μητροπολίτη Γλυφάδος στο intv.gr η οποία παρουσιάστηκε από την χρυσή αυγή ως δηλωση υποστηριξης στον Νικο Μιχαλολιάκο:(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου