Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

THE HANGOVER

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

STAR 22.00
Κωμωδία, 2009 (Έγχρ.), 100'

Αμερικανική ταινία του Τοντ Φίλιπς, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλιφιανάκη.

Σταθερό μοτίβο ακολασίας, διονυσιακής έκστασης και υλιστικής υπερβολής, το Λας Βέγκας γίνεται ο αμαρτωλός τόπος που φιλοξενήσει για 48 ώρες τα τέσσερα αρχετυπικά αρσενικά που πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την αιφνιδιαστικά ευχάριστη κωμωδία. Με «νωπά» ακόμη τα συμπτώματα ενός επίπονου hangover, η αταίριαστη αντροπαρέα θα αρχίσει να συλλέγει στοιχεία για το ξεσάλωμα της προηγούμενης νύχτας, που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση του μέλλοντα γαμπρού, την αναπάντεχη «υιοθεσία» ενός βρέφους και την πλήρη διαγραφή των bachelor κατορθωμάτων από τη μνήμη τους.


Αυτό που «ξεχνά» ευτυχώς από την πρώτη κιόλας σκηνή η ευφυέστατη φάρσα του Τοντ Φίλιπς είναι οι εύκολες, «φτηνές» υπερβολές της mainstream αμερικάνικης κωμωδίας, τροφοδοτώντας εύστοχα την ίντριγκα στον ίδιο ακριβώς βαθμό –ίσως και περισσότερο– με το ακραίο χιούμορ και ξετυλίγοντας το κυνικό της χιούμορ μέσα από το «καλοδουλεμένο» σασπένς. Τραβώντας το ένα μετά το άλλο τα τολμηρά politically incorrect χαρτιά του, ο Τοντ Φίλιπς δεν φοβάται να υπηρετήσει μέχρι τους… τίτλους τέλους την προκλητικά σοβαροφανή και ταυτόχρονα απερίσκεπτα ανώριμη διαδρομή των άδοξων ηρώων του.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

STAR 02.15
Θρίλερ, 1994 (Έγχρ.) 128'

DISCLOSURE. Αμερικανική ταινία του Μπάρι Λέβινσον, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Ντέμι Μουρ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ένα στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας χάνει την προαγωγή που επιθυμούσε και ανακαλύπτει πως το νέο του αφεντικό είναι η γυναίκα με την οποία είχαν παλιότερα θυελλώδη δεσμό. Όταν αποκρούει τις ερωτικές προκλήσεις της, εκείνη τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ταινία που βασίζεται σε μπεστ σέλερ του Μάικλ Κράιτον, έχει τη δομή αστυνομικού θρίλερ μυστηρίου, με την ένταση να κορυφώνεται καθώς εξελίσσεται η δράση και τα πράγματα αποδεικνύονται πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι είναι φαινομενικά.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου