Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

SEX AND THE CITY 2

STAR 22.00
Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 146'

Αμερικανική ταινία του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ, με τις Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον.

Δεν ήταν μόνο το άσφαιρο χιούμορ και η έλλειψη σπιρτάδας που έκαναν το κινηματογραφικό ντεμπούτο του διασημότερου θηλυκού κουαρτέτου βαρετό και ξενέρωτο, αλλά η ουσιαστική αισθητική διαφορά μικρής οθόνης και σκοτεινής αίθουσας. Έτσι, χαρακτήρες και σχέσεις που πετούν σπίθες στο «κουτί» ξεγυμνώνονται εντελώς και καταρρέουν, απροστάτευτοι από τις τηλεοπτικές συμβάσεις, μπροστά στον κινηματογραφικό φακό. Και ό,τι φαίνεται κωμικό συχνά μετατρέπεται σε φάρσα, ενώ ό,τι εκπλήσσει με την τολμηρότητά του σχεδόν πάντα καταλήγει σε συντηρητικό κλισέ.


Αν, ωστόσο, αυτά ισχύουν για το 2008, δεν βάζει ο νου σας πόσο μπορούν τα πάντα να χειροτερέψουν σε δύο χρόνια. Πώς αντέχει μια μάνα δύο παιδιών χωρίς νταντά; Πώς κρατιέται ένας γάμος όταν μπαίνει στη μέση το delivery; Ένα φιλί στα πεταχτά θεωρείται απιστία; Έπειτα από δυόμισι αφόρητα βασανιστικές ώρες και –μετρημένες– πέντε έξυπνες ατάκες, οι απαντήσεις έρχονται μέσα από μια κιτσάτη και αντιφεμινιστική αποθέωση ενός ξεπερασμένου lifestyle, το οποίο όταν άκουσε πως η ζωή είναι αλλού, κατάλαβε πως έπρεπε να πάει δωρεάν διακοπές πολυτελείας στο Αμπού Ντάμπι.


ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

MEGA 01.00
Δραματική, 2006 (Έγχρ.), 97'

PU-239. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Ζ. Μπερνς, με τους Πάντι Κονσιντάιν, Όσκαρ Άιζακ, Ράντα Μίτσελ.

Ένας εργάτης σε πυρηνικό εργοστάσιο που μολύνεται θανάσιμα από ραδιενέργεια, κλέβει μια ποσότητα πλουτωνίου ώστε να την πουλήσει στη μαύρη αγορά και να εξασφαλίσει χρήματα για την οικογένειά του.

Μια παραγωγή του HBO, πίσω από την οποία βρίσκονται ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Η αμηχανία της δεν καταφέρνει να καλύψει τα θέματα που αργότερα θα διαπραγματευτεί θαυμαστά το «Breaking Bad».


PALMETTO

STAR 03.15
Αστυνομική, 1998 (Έγχρ.), 114'

Αμερικανική ταινία του Φόλκερ Σλέντορφ, με τους Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Σου, Τζίνα Γκέρσον.

Ένας άντρας που μόλις αποφυλακίστηκε προσλαμβάνεται από τη γυναίκα ενός επιχειρηματία για να σκηνοθετήσει την απαγωγή της κόρης του ετοιμοθάνατου άντρα της, με σκοπό να κληρονομήσει η ίδια την περιουσία.

Ο Σλέντορφ δείχνει να γνωρίζει τους κώδικες του φιλμ νουάρ, αλλά δεν μπορεί να τους συνθέσει σ’ ένα πειστικό σύνολο.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου