Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εύκολη αποστολή της Εθνικής στο ξεκίνημα του Eurobasket

Η καλή πορεία… από την πρεμιέρα φαίνεται. Η Εθνική ομάδα συνέτριψε στο πρώτο της παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ τη Σουηδία με 79-51, για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι καλό. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι διεθνείς βρήκαν τα πατήματα τους και από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έπειτα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους φτάνοντας εύκολα σε μία εμφατική νίκη.


Πολύ καλή εμφάνιση για την Ελλάδα από τους Μπουρούση, Σπανούλη και Περπέρογλου. Ο Τέιλορ ξεχώρισε από τους Σουηδούς.

Επόμενη αντίπαλος για την Εθνική, η Ρωσία την Πέμπτη (05/09) στις 22:00.

Στα άλλο ματς του Δ’ ομίλου, Τουρκία-Φινλανδία 55-61.

Το ματς


Με μυαλό θολωμένο

Το άγχος θεωρείται… δεδομένο σε μεγάλες διοργανώσεις και δεν απουσίασε από το ξεκίνημα των Ελλήνων διεθνών στο Κόπερ της Σλοβενίας. Τρία λάθη και δύο άστοχες βολές του Σπανούλη στην επίθεση κράτησαν χωρίς πόντο την Εθνική για σχεδόν τρία λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τέιλορ με δύο εύστοχα τρίποντα έδινε προβάδισμα στους Σουηδούς 6-0. Ο Kill Bill τελικά ήταν αυτός που έκανε σεφτέ μειώνοντας σε 6-2. Όμως τα λάθη (7 σε 10’) συνεχίστηκαν για τους παίκτες του Τρινκιέρι που έδειχναν να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό επιθετικά. Τουλάχιστον με καλή άμυνα περιόρισαν στους 11 τους Σουηδούς και 1’34’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (11-12) προβάδισμα που διατήρησαν (13-15) μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου.

Ίσιωσε… 

Από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Εθνική έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να τον επιβάλλει στο παρκέ. Έχοντας απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (26 έναντι 7 για τους Σουηδούς) και περιορίζοντας τον… κακό μπελά των λαθών (3), με μπροστάρη τον Μπουρούση έτρεξε σερί 10-0 και βρέθηκε στο +12 (13-25). Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Καλή αμυντική λειτουργία και καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο +16 (18-34). 2’46’’ πριν το ημίχρονο άναψαν τα αίματα ανάμεσα στον Σπανούλη και τον Τέιλορ με τον Λαρισαίο γκαρντ να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ, το τρίτο του, και να κάθεται στον πάγκο. Οι Έλληνες διεθνείς δεν εφησύχασαν και με επιμέρους 10-3 ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της αναμέτρησης με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι, +18 (21-39)

Με την ίδια συνταγή 

Το 4-0 των Σουηδών (25-39) με την έναρξη της τρίτης περιόδου δεν προβλημάτισε ούτε και πανικόβαλε προ την Εθνική. Οι παίκτες του Τρινκιέρι διατήρησαν το ρυθμό τους, συνέχισαν εξίσου καλά στην άμυνα και κατάφεραν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν επί της ουσίας «κλειδώσει» τη νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ καθώς προηγούνταν με 24 πόντους (35-59).

Μια τυπική διαδικασία 

Οι Σουηδοί είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας και η Εθνική δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς. Μάλιστα η εξέλιξη του ματς έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέα Τρινκιέρι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες αλλά και ανάσες σε μερικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πάντως η Ελλάδα συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά της η οποία έφτασε ακόμα και στο +35 (44-79) ενώ όλοι οι διεθνείς είδαν το όνομά τους να γράφεται στον πίνακα των σκόρερ. 79-51 ήταν το τελικό σκορ στο Κόπερ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79

Σουηδία (Μπραντ Ντιν): Γκραντ 2, Τ. Μασάμπα, Χάκανσον 3(1), Πίτα 7(1), Β. Γκάντεφορς 3(1), Ρας, Τέιλορ 16(3), Σκιόλντεμπραντ 5(1), Α. Γκάντεφορς, Γερέμπκο 8, Μ. Μασάμπα 2, Κιέλμπομ 2

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(5), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8 (9 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου